Ukrao krv Stanu Leeju, njom potpisivao stripove i prodavao ih za 3300 kuna

Ukrao krv Stanu Leeju, njom potpisivao stripove i prodavao ih za 3300 kuna
Screenshot: Youtube

STAN LEE, jedan od osnivača legendarnog Marvel Comicsa, preminuo je u dobi od 95 godina

Prije pola godine oko oca Fantastične četvorke Daredevila i Spidermana vrtjela se jedna od najbizarnijih priča.

Jedan od njegovih suradnika uspio mu je ukrasti krv te njome potpisivati stripove koje je potom puštao u prodaju.

TMZ je tada izvijestio da je riječ o suradniku s kojim su Lee i njegova kći komunicirali u okviru humanitarne organizacije Hands of Respect, čiji su bili česti donatori.

Iza bivšeg suradnika ostala je gomila sumnjivih pozajmica, nabavki i drugih zloupotreba financija pa je prilično jasno zašto mu je trebala krv Stana Leeja.

Kako je u to vrijeme pisao TMZ, suradnik je Leeju doveo lažne liječnike koji su mu izvadili krv, a potom je njome potpisivao više kopija stripa The Mighty Thor #700, kao i nekoliko alternativnih kopija izdanja Rise of the Black Panther #1. Naime, osnivač Marvela želio je donirati krv u humanitarne svrhe, odnosno za pomoć žrtvama pucnjave na koncertu u Las Vegasu 2017. godine.

Te se primjerke stripova moglo naći u interaktivnoj prodavnici Marvel Avengers S.T.A.T.I.O.N., u centru Las Vegasa, po cijeni od 500 dolara (oko 3300 kuna).

"Naša trgovina nabavila ih je od  organizacija Hands of Respect LLC i DLK Brand Consulting LLC te se činilo da imaju legalan certifikat autentičnosti", rekao je pravni predstavnik trgovine Evan Michailidis.

Lee je organizaciji Hands of Respect donirao 300.000 dolara, no kasnije se ispostavilo da se uplata odvila bez njegova znanja. U jednom trenu je na ime organizacije kupljen stan u Zapadnom Hollywoodu, vrijedan 850.000 dolara.

Nakon afere Lee i njegova kći prekinuli su sve odnose s organizacijom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara