Umrla "zlatna djevojka" Rue McClanahan

Tekst: N.Š.
Foto: JLP

GLUMICA Rue McClanahan koja se proslavila ulogom u seriji "Zlatne djevojke" umrla je u 76. godini života u bolnici New York Presbyterian Hospital. Vijest je časopisu People priopćila njena menadžerica Barbara Lawrence. "Umrla je u miru", rekla je Barbara pojasnivši da je Rue bila okružena članovima obitelji kad je preminula od posljedica moždanog udara. Od ranije je poznato da je Rue prošle godine bila na operaciji ugradnje trostruke premosnice. Prilikom oporavka od operacije, početkom ove godine pretrpjela je manji srčani udar. Prije 13 godina bio joj je dijagnosticiran rak dojke, no od njega se u potpunosti oporavila.

Bila je jedna od omiljenih glumica starije generacije u Hollywoodu i svi su je hvalili kao jednu od rijetkih žena u televizijskoj industriji koja "stari dostojanstveno". Udavala se šest puta i imala je jednog sina. Bila je vegetarijanka i jedna od prvih slavnih zagovornica prava životinja. 2003. godine poslala je pismo demokratskom kandidatu za predsjednika, Johnu Kerryju, u kojem ga je oštro napala zbog lova i rekla da je zbog toga izgubio njen glas na izborima i njeno poštovanje.

Za ulogu žderačice muškaraca Blanche Deveraux u "Zlatnim djevojkama" dobila je nagradu Emmy, a oni koji su je poznavali tvrde da je vjerno dočarala lik, jer je i privatno bila slična Blanche. U 60-godišnjoj karijeri glumila je uglavnom u televizijskim serijama, a jedna od poznatijih uloga bila je i ona Vivian Harmon u popularnoj seriji "Maude". Iz legendarnih "Zlatnih djevojaka" sada je živa samo još jedna glumica, Betty White koja ima 88 godina. Estelle Getty umrla je 2008., a prošle je godine od raka preminula Beatrice Arthur.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara