Unikatni Citroen skuplji od Ferrarija

ŠEST mjeseci rada bilo je potrebno za jednu od najzanimljivijih automobilskih prerada. Iza ovog posebnog automobila krije se Citroen C2 VTR, simpatični gradski mališan, koji bi nakon silnih modifikacija mogao slobodno zaigrati u nekom SF filmskom hitu.

Ekstravagantni automobilčić je prije svega mobilni disco club. Osebenjaci iz tvrtke SQ Plus samo su na Alpine audio opremu utrošili više od 32.000 eura. C2 uz pomoć 20 zvučnika, 8 subwoofer-a i 11 pojačala razvija potmulu buku koja u konačnici broji 15.780 W instalirane snage.


Klikom na fotografiju možete vidjeti istu većih dimenzija

Osim nesvakidašnjeg ozvučenja automobil je dobio jednako ekstravagantnu vanjštinu. Svaki detalj je prerađen, od poklopca rezervoara goriva, pa sve do novih (širih) blatobrana ispod kojih ponosno stoje 20-inčni kromirani naplatci od lake legure. Ubrojimo li u sve to srebrno lakiranje karoserije airbrush tehnikom dvostruko vrednijom od cijene osnovnog modela, jasno je da financijska sredstva nisu bila ograničenje u ostvarenju cilja, a to je stvaranje najneobičnijeg automobila.

Samo jedan pogled u kabinu otkriva kako zaposlenici manchesterske tvrtke imaju itekako bujnu maštu. Nakon njihove prerade C2 je postao jednosjed s centralno postavljenom vozačkom pozicijom.


Klikom na fotografiju možete vidjeti istu većih dimenzija

Sretnik za upravljačem oblikom inspiriranim avionskom tehnikom nema problema sa snalaženjem u prostoru. Umjesto retrovizora ugrađene su kamere, mjenjačka kutija je uklonjena, pa jedinu okupaciju u vožnji predstavljaju brojni ekrani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako danas sve ima svoju cijenu, za unikatni C2 je definirana početna vrijednost. Kad se sve zbroji dolazi se do iznosa od čak 160.000 eura. Vjerujte, svakim danom njegova će cijena rasti, jer svaka stvar na svijetu ima svog kupca, pa tako i ovaj nesvakidašnji automobil.


Klikom na fotografiju možete vidjeti istu većih dimenzija

Većina će ionako biti zadovoljna sa serijskim Citroenom koji u VTR izvedbi stoji stotinjak tisuća kuna.

M.N.  

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara