Uplakani Jacksonovi obožavatelji u nevjerici probdjeli noć

OBOŽAVATELJI preminulog kralja popa, na stotine njih, okupili su se ispred bolnice u Los Angelesu kako bi odali počast Michaelu Jacksonu. Broj okupljenih povećavao se iz minute u minutu, brojni su plakali u iščekivanju službenih informacija bolničkog osoblja nakon što je Michael dovezen helikopterom. Kada je objavljeno da je preminuo, tuga šok i nevjerica ispunili su sve okupljene.

"Kad pogledam s pozornice, dokle god ljudsko oko seže vidim samo ljude. To je prekrasan osjećaj ali popraćen s puno boli, jako puno boli", opisao je kralj popa u jednom intervjuu. Toliko mu je značila podrška fanova, posebno u teškim trenutcima kojih je uistinu bilo. Najveći skandal koji je obilježio njegov život i karijeru bila je optužba seksualno zlostavljanje djece.

"Vidim Boga u licima djece"

"Prije bih razrezao svoja prsa nego ozlijedio dijete. Nikada to ne bih mogao napraviti. Nitko nikada neće znati koliko su me ove zlobne glasine pogodile", izjavio je Jackson u intervjuu za Daily Mirror 1999. godine. U TV dokumentarcu Martina Bashira, u veljači 2003. godine, Jackson je također izjavio: "Vidim Boga u licima djece. Da nema djece na Zemlji, da netko proglasi kako su sva djeca mrtva, odmah bih se bacio s balkona".

Glazbeni genijalac, često neshvaćen u svojem životnom stilu, bio je i veliki projekt estetske kirurgije. Od crnca je postao bijelac, nos mu je otpadao od silnih operacija, a i u javnosti je često viđan s različitim pokrivalima na licu koja su, navodno, skrivala raspadanje. Nedvojbeno je živio u svojem imaginarnom svijetu, a on je sve doživljavao na sljedeći način: "Volim ET jer me podsjeća na mene. Netko s drugog svijeta dolazi i postaje ti prijatelj, star je oko 800 godina, a puni te sa svim vrstama mudrosti i čak te može naučiti letjeti".ž

I.M.L.
Foto: JLP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara