Urban nezadovoljan podrškom na MTV Music Awardsu

POPULARNI riječki pjevač Damir Urban nezadovoljan je potporom koju su on, grupa Leut Magnetic i pjevač Massimo Savić, imali prije i tijekom dodijele MTV-evih glazbenih nagrada.

Urban, Leut i Massimo su bili prvi hrvatski predstavnici na MTV Europe Music Awardsu, no nagrada za kategoriju "Best Act - MTV Adria" na kojoj su se natjecali, otišla je slovenskoj grupi Siddartha.

Pjevač je u razgovoru za Glas Slavonije otkrio da je Siddartha zasluženo pobijedila, ali ističe da su Slovenci iza sebe imali potporu javnosti, medija i diskografskih kuća, što nije slučaj s hrvatskim glazbenicima.

"Valjda je i slovenski ministar obrane sudjelovao u njihovoj što boljoj prezentaciji. U Hrvatskoj, međutim, većina ljudi nije znala apsolutno ništa, a gaženje "svojih", uz alergičnost na tuđi uspjeh, u nas su još uvijek mnogo učestaliji." - smatra Urban.

Posebno je ogorčen na svoju matičnu kuću Croatia Records kojoj zamjera potpuni izostanak potpore, a smatra da se ni domaći mediji nisu previše potrudili oko promocije MTV-evog spektakla.

"Osjećali smo se kao šest individualaca koji kao da ne pripadaju nigdje i nikome. Apsolutna nezainteresiranost, izostanak financijske i lobističke pomoći od strane diskografske kuće vjerojatno je jedinstven slučaj u svijetu." - kaže Urban.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara