Uskoro kineski film o SARS-u s Gong Li

Uskoro kineski film o SARS-u s Gong Li
KINESKI filmski producenti pripremaju film o borbi njihove zemlje protiv epidemije atipične upale pluća s Gong Li u glavnoj ulozi koja bi trebala glumiti glavnu bolničarku u borbi s tom bolešću, priopćila su u nedjelju kineska službena glasila.

Snimanje bi trebalo početi 12. svibnja, a u srpnju bi film trebao stići u kinodvorane, javlja Beijing Times, pozivajući se na izjave dužnosnika kompanije Senwei Audio Visual.

Producenti žele da Gong Li igra ulogu bolničarke koja se neumorno bori protiv strašnog virusa koji je dosad usmrtio 190 od četiri tisuće zaraženih osoba u Kini.

Scenarij će se temeljiti na tragičnoj smrti bolničarke zaražene teškim akutnim respiratornim sindromom (SARS), dok vlada poduzima žurne mjere za suzbijanje epidemije.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gong Li koja je postala popularna s filmom "Red Sorghum" Zhanga Yimoua, igrala je glavnu ulogu u Yimouevom filmu "Raise the Red Lantern", a u Veneciji je nagrađena za "The Story of Qiu Ju". Gong Li, koju su prozvali "kineskom Gretom Garbo" bila je predsjednica žirija na venecijanskoj Mostri.

Nakon što su prikrivale razmjere epidemije koja je izbila u studenom 2002. u južnoj pokrajini Guangdong, kineske su vlasti nedavno pokrenule veliku kampanju za njezino suzbijanje.

(Hina) vrad bnš

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara