Uskoro počinje Samoborski fašnik

Ta je pjesma jedna od znakova da je u tijeku fašnik - pokladno slavlje - koje se u drugim djelovima zemlje naziva i karneval i(li) mesopust. Fašnik je narodno slavlje kojim se označava skorašnji kraj zime i početak proljetnih dana, a u samoborskom ga se kraju obilježava već više od 180 godina.

Samoborski fašnik, jedna od najpoznatijih pokladnih svečanosti u okolici Zagreba, te jedna od najstarijih što se održavaju u Hrvatskoj, i ove godine će obilježiti Samobor.

181. po redu Samoborski fašnik ove će godine trajati od 9. do 20. veljače, pod radnim nazivom "Izborne akrobacije lijepe naše nacije".

Zvonko Bogdan, Maja Šuput, Colonia, Hladno pivo, Lampaši i Krunoslav Kićo Slabinac samo su neki od izvođača koji će nastupiti tijekom fašničkih dana.

Nastupi komičara, bendova, gostujućih skupina, madžioničara, nagradne igre, dječji maskenbal, nastupi uličnih zabavljača (žongleri, klauni, pantomimičari, ulični glazbenici, mažoretkinje) revija fašničkih kostima, i izbor najveselijeg roditelja samo su neke točke bogatog programa ovogodišnjeg Samoborskog fašnika.

Posjetitelji nikako ne smiju propustiti ni suđenje i tradicionalno spaljivanje Fašnika 20. veljače.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara