Uskoro presuda tajkunu i njegovoj ženi zbog smrti 18-godišnje manekenke Ivane

Uskoro presuda tajkunu i njegovoj ženi zbog smrti 18-godišnje manekenke Ivane
Instagram

PRIJE točno godinu dana smrt 18-godišnje nizozemske manekenke Ivane Smit potresla je svjetsku javnost. Ivana je pronađena mrtva ispred zgrade u Kuala Lumpuru u kojoj je provela noć s tajkunom Alexanderom Johnsonom i njegovom suprugom Lunom Almaz. 

Golo tijelo djevojke pronađeno je oko 15 sati, a istragom je utvrđeno da je smrt nastupila pet sati ranije. Par je priznao da su te noći imali seksualne odnose s manekenkom te da su s njom neko vrijeme bili u vezi. Policiji su kazali kako su mislili da je djevojka napustila njihov stan, a istraga je zaključena pretpostavkom da se djevojka bacila s balkona ili poskliznula preko ograde.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Ivana Smit (@ivana_smit)

Godinu dana kasnije istraga je ponovno otvorena na inzistiranje Ivanina oca. Utvrđeni su veliki propusti u prvoj istrazi, poput činjenice da je djevojka u stanu Johnsonovih ostavila odjeću, mobitel i torbicu. Oni to navodno nisu primijetili. Obdukcija je pokazala i da je nesretna djevojka imala ozljede koje je zadobila dok je još bila živa, a sumnju na ubojstvo baca i činjenica da je ograda preko koje je navodno pala visoka 120 centimetara. Njezin otac tvrdi da sigurno nije počinila samoubojstvo.

Johnson i njegova supruga pobjegli su iz Malezije i vratili se u SAD, a presuda će im biti izrečena početkom iduće godine. 

Odvjetnici obitelji pokojne Ivane tvrde da je policija bila preblaga prema tajkunu i njegovoj ženi i da se zločin uporno zataškavao.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Ivana Smit (@ivana_smit)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara