Uskrsnuće Camara

TRI godine nakon što je Chevrolet obustavio proizvodnju modela Camaro zaljubljenicima u američke sportske automobile pružena je još jedna prilika da se dočepaju legende u muscle izdanju.

Reinkarnacija legende direktno je vezana uz povratak slavne radionice koja se kasnih 1960-tih specijalizirala za brutalne prerade Chevroletovih modela. Baldwin-Motion Performance Group je djelovao od 1967. do 1974. godine. 


Podsjetnik na slavna vremena

Preko 500 KS snažne zvijeri nerijetko su naručivali europski kupci, pa su tako poneka Corvetta i Camaro završili u Švicarskoj, Saudijskoj Arabiji, pa čak i u Iranu i Kuvajtu. 

Novitet slijedi tradiciju u svakom pogledu. Prije svega, radi se o unikatu izrađenom na osnovi modela iz 1969. godine. Naravno, samo po pitanju dizajna jer je automobil razvijen od nule.


12 primjeraka je u prodaji, cijena 427.000 USD

Naime, kako se Camaro više ne proizvodi, šasiju je bilo potrebno ručno izraditi. U budućnosti će konstrukcije stizati iz tvrtke Time Machines. Ono što je puno zanimljivije od činjenice da je automobilu izgled podario 22-godišnji kalifornijski umjetnik je ono što se krije ispod poklopca motora.

Baldwin-Motion 540 Camaro Super Coupe  pokreće V8 benzinski motor obujma 8.9 litara (540 kubičnih inča) čija je maksimalna snaga oko 700 KS. Proizvođač je spreman, ukoliko se pokaže interes, opremiti motor kompresorom, čime bi se dodatno povećale mogućnosti motora.

Performanse su nepoznate, a jedino je objavljeno kako da super-Camaro apsolvira četvrt milje (402 m) iz stanja mirovanja za 10 sekundi. Dovoljno za sve poklonike uličnih utrka.


Muscle-car za 21 stoljeće

Interes za ovim automobilom je vrlo velik. Već je tijekom prezentacije u Las Vegasu uočeno nekoliko potencijalnih kupaca, koje čak niti cijena od 427.000 USD nije uspjela ohladiti. Tvrtka je najavila proizvodnju dvanaest automobila, gdje će svaki biti individualiziran prema željama kupaca.

Također, tvrtka će proizvesti 25 primjeraka Camara u Motion Phase III izvedbi. Sličniji izvorniku iz 1969. godine, ovi će se automobile prodavati po cijeno od 189.000 USD.


8.9 litara, 700 KS

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara