Usporedio kameru od 87.000 kn i iPhoneovu - možete li uočiti razliku u fotkama?

Usporedio kameru od 87.000 kn i iPhoneovu - možete li uočiti razliku u fotkama?
Foto: YouTube

FOTOGRAF Josh Rossi usporedio je kameru novog iPhonea 11 i profesionalnog Fuji GFX 100 fotoaparata koji on koristi, a čija je cijena oko 13 tisuća dolara (oko 87 tisuća kuna).

I dok biste očekivali da je pobjednik očigledan, to ipak nije tako, a da vam dokažemo, stavit ćemo pred vas kratki kviz.

 

Jeste li pogodili?

Ako niste, nemojte se osjećati loše - malo tko bi. Čini se da unatoč ogromnoj razlici u cijeni kamera iPhonea 11 Pro može parirati mnogo skupljim fotoaparatima. "Mislim da su fotografije nastale iPhoneom dovoljno kvalitetne da se mogu staviti na billboarde, stavljati na društvene mreže, pa čak i koristiti u velikim kampanjama", zaključio je fotograf nakon testiranja.

Rossi kaže da je Fujijeva kamera koju je testirao jedna od najboljih na tržištu danas te da je i sam očekivao da će razlika u kvaliteti biti odmah vidljiva. No, iPhone je zadao vrašku borbu, priznaje.

I dok su se neki složili s njegovim zaključkom, na društvenim mrežama je bilo i onih skeptičnih. "Ajde ti to isprintaj na plakat pa da vidimo", "Lako je zavarati ljude na ovako malom ekranu, trebalo bi povećati fotografije", pisali su neki.

iPhone 11 Pro dolazi u verzijama sa 64, 256 i 512 GB, a cijene su 9659, 11.099 i 13.059 kuna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara