Usudite li se? Deset nerazvikanih horora koji će vas prestraviti

Usudite li se? Deset nerazvikanih horora koji će vas prestraviti
Foto: Press

NOĆ VJEŠTICA je tu, a to znači samo jedno - vrijeme je za horor-maraton.

Vjerojatno ste već sve isplanirali i u pripremi imate gomilu filmova koje morate pogledati, ali u slučaju da još uvijek postoji mjesta na vašoj listi, složili smo listu od nekoliko manje razvikanih horora koje možda niste imali prilike pogledati.

Terriefier (2017)

Ako vas je nastavak filma "It" razočarao (a većinu gledatelja jest), vrijeme je da se pozabavite pričom o manijakalnom klaunu koji terorizira tri mlade žene tijekom Noći vještica, a nastradat će i svi koji mu se nađu na putu.

Ravenous (1999)

Ako ste raspoloženi za malo kanibalizma tijekom Meksičko-američkog rata i gomilu vojnika koji su spletom nesretnih okolnosti prisiljeni grickati jedni druge, vrijeme je da se vratite 20 godina unazad i date šansu ovom prespavanom klasiku. Ako ništa drugo, raspizdit ćete ekipu iz Vigilarea.

The Mist (2007)

Ako želite dobro uprizorenje Stephena Kinga, dajte Franku Darabontu da snimi film. S tim na umu, ovo je jedno od najboljih uprizorenja Kinga, horor o bićima koje izlaze iz magle i teroriziraju stanovnike gradića u Maineu (naravno). I reći ćemo samo ovo - kraj filma je fenomenalan.

The Golem (2019)

Smrtonosna bolest hara zemljom, a misija jedne žene je spasiti članove svoje zajednice od stranih osvajača. Kako bi ih osigurala, zatraži pomoć bića iz legende, ali entitet koji prizove pokaže se kao daleko veća prijetnja.

Goodnight Mommy (Ich seh, ich seh) (2015)

Na farmi na osami, dva devetogodišnja blizanca čekaju povratak svoje majke koja se vraća s estetske operacije. No, odmah po povratku, zavojima omotana majka ne ponaša se kao inače i klinci počinju sumnjati da se ipak ne radi o njihovoj majci.

Society (1989)

Ako ste raspoloženi za malo društvenog komentara s kraja osamdesetih koji daleko bolje prolazi u današnje vrijeme, provjerite film o bogatom tinejdžeru koji doznaje groznu istinu o svojim roditeljima.

Mom and Dad (2018)

Istina, ovo je film o klincima koji se jednog dana bude i shvate da ih roditelji žele poubijati. U isto vrijeme, ovo je film u kojem glumi Nicolas Cage i to Nicolas Cage bez kočnica koje ga inače sprječavaju da se glumački previše ne razmaše. A to je samo za sebe dovoljno da mu date šansu.

Oculus (2014)

"The Haunting of Hill House" je jedna od najboljih horor serija svih vremena, a ako vam se svidjela, vrijeme je da provjerite pomalo zanemareni film istog redatelja, a ovaj prati priču o klincima koji pokušavaju dokazati da je staro ogledalo prokleto.

Deliver Us From Evil (2014)

Priča o murjaku koji istražuje seriju uznemirujućih zločina dok se istovremeno bori protiv osobnih problema. U jednom trenutku ujedinjuje snage s nekonvencionalnim svećenikom i ulazi u borbi protiv sila koje prijete njihovom gradu.

The Priests (2015)

Voljeli ste kultni klasik "The Exorcist"? Vrijeme je da pogledate južnokorejski film koji se bavi istom temom. Ako znate bilo što o južnokorejskoj kinematografiji, znate da vas čeka nešto pomaknuto.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara