Uz luksuznu jahtu od 140 milijuna kuna ručno izrađeni automobil gratis

Tekst: B.Mat./I.M.
Foto: Strand Craft

"KUPITE ovu superjahtu i dobijete superauto besplatno!". Ovako bi mogla glasiti reklama za Stand Craft 122, jahtu dugu 38 metara, s ugrađenom garažom i ručno izrađenim automobilom koji u nju savršeno pristaje. Spomenutu jurilicu na četiri kotača, pokretat će V12 motor snažan 880 KS, a postizat će maksimalnu brzinu od 375 kilometara na sat.

Mladi dizajner Eduard Gray inspiraciju je pronašao u linijama sportskog automobila Ferrari Testarossa. "Pokušali smo postići maksimalnu harmoniju dizajna, odnosno postići da se čini kao da je auto `rođen` unutar jahte. Ipak, glavni cilj je dizajniranje nečega u čemu želite biti viđeni, sa čime ćete se ponositi. Ovaj brod će biti najseksi brod u luci", naveo je Gray.

Cijena - "prava sitnica"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jahta će imati dva MTU 16V4000 motora, snage 4.610 KS svaki, uz pomoć kojih će postizati brzinu do 43 čvora. Uz opcionalno pojačanje s Rolls Royceovim KaMeWa boosterom, ukupna snaga raste na oko 14.000 KS te će moći postići maksimalnu brzinu od čak 55 čvorova. Recimo i kako umjesto klasičnog propelera motori pokreću vodomlazne propulzore iz Rolls Royceove KaMeWa S3 serije.

Unutar jahte će se, osim garaže za gratis limenog ljubimca, nalaziti četiri luksuzno opremljene velike spavaće sobe, dnevna soba i komforne kabine za posadu. I tehnološka oprema ugrađena u jahtu bit će najbolja i najluksuznija koja se trenutno može pronaći na tržištu, što uključuje 52" LED TV i Bang & Olufsen ozvučenje.

Osnivač švedske kompanije Strand Craft, Kurt Strand, naveo je kako su jahta i automobil dizajnirani za "izrazito dobrostojeće". Cijena ovog luksuza je "prava sitnica" - oko 140 milijuna kuna! Strand je otkrio kako već ima zainteresiranih za jahtu, iako je koncept tek predstavljen, a s prvim se primjercima tek kreće u izradu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara