Uz oslikavanje murala, u Zagrebu održana projekcija prve epizode dugoočekivane serije "Outcast"

Uz oslikavanje murala, u Zagrebu održana projekcija prve epizode dugoočekivane serije "Outcast"

Foto: Press

U ZAGREBAČKOM Studentskom centru održan je event Outcast Art, jedinstveni globalni projekt FOX Network Group u sklopu kojeg se diljem svijet oslikavaju murali s kadrovima iz serije.

U projektu osim Zagreba, sudjeluje još 11 svjetskih gradova poput Londona, Stockholma, Sofije, Istanbula, Berlina, Singapura, Džakarte, Kuala Lumpura, Manile, Napulja i Sydneyja. Zagrebu je pripala čast prikazati početnu scenu nove hit serije "Outcast" autora legendarnog Roberta Kirkmana.

Oslikavanje murala trajalo je puna dva dana, a "zagrebački kadar" oslikao je poznati grafiter i "street artist" Slaven Kosanović Lunar, koji je mural upotpunio svojim prepoznatljivim tonovima. Slaven je oslikavši mural stao uz bok najvećim svjetskim grafiterima koji sudjeluju u projektu, vizualnim umjetnicima i dizajnerima kao što su: Innerfields, TeamManila, Graffitsthlm i Aroe, te dobio podršku velikog broja Zagrepčana.

Uz otkrivanje oslikanog murala, održana je i projekcija prve epizode serije "Outcast", 31. svibnja u prostoru zagrebačkog ITD-a, na kojoj su prisustvovali brojni gosti iz medijskog i marketinškog svijeta te ljubitelji street art umjetnosti i dizajna.

Prva epizoda nove hit serije "Outcast" bit će emitirana u Hrvatskoj na FOX kanalu 6. lipnja u 23:00 h, istovremeno s ostale 124 zemlje diljem svijeta, osim SAD-a. Serija se bazira na istoimenom stripu tvorca serije "Živi mrtvaci" Roberta Kirkmana i poznatog crtača stripova Paula Azacete.

Serijal od deset epizoda priča priču o opsjednutom mladiću Kyleu Barnesu (Patrick Fugit) i njegovoj borbi sa demonima. Kako bi zaštitio bližnje i pokušao razumjeti razloge svoje opsjednutosti – ostavlja svoju obitelj zbog straha da bi im mogao nauditi. Na putu iskupljenja, susreće velečasnog Andresona (Philip Glenister), čovjeka koji i sam vodi borbu sa vlastitim porocima. Izgubljenom Kyleu, utjehu će barem nakratko pružiti Joshua Austin (Gabriel Bateman), osmogodišnjak koji je također opsjednut. Splet okolnosti i niz zastrašujućih događaja koji će pogoditi njihovo rodno mjesto u Zapadnoj Virdžiniji, imat će utjecaja ne samo na njihovu sudbinu, već i na sudbinu cijeloga svijeta...

U glavnim ulogama: Patrick Fugit kao Kyle Barnes, Phillip Glenister kao velečasni Anderson, Gabriel Bateman kao Joshua Austin, Wrenn Schmidt kao Megan Holter, Reg E.Cathey kao Chief Giles, David Denman kao Mark Holter i Camden Flowers kao Holly Holter.

Patrick Fugit

Ušavši u svijet glume sa 16 godina, Patrick je u Hollywoodu debitirao filmom "Korak do slave" i postao svjetski poznat glumeći Williama Millera, mladog obožavatelja rocka i novinara prema istinitoj priči o danas poznatom redatelju Cameronu Crowu koji je bio najmlađi novinar časopisa Rolling Stone. Film "Korak do slave" proglašen je jednim od deset najboljih filmova snimljenih između 2000. – 2010. Značajne uloge Patrick fugit ostvario je i u filmovima "Bijeli oleandar", "Spun", "Spašeni!", i "Cirkus nakaza: Vampirov pomoćnik".

Philip Glenister

Jedan od najpopularnijih britanskih glumaca - Philip Glenister, najpoznatiji je po ulozi politički nekorektnog inspektora Genea Hunta u seriji "Život na Marsu" nominiranoj za nagradu BAFTA i nagrađenoj Emmyjem, te u njezinu nastavku "Pepeo pepelu". Philip je također glumio u četiri sezone drame "Bijesni psi", a u skorije vrijeme gledali smo ga u drami "From There To Here", te u dvjema sezonama serije "Big School".

Robert Kirkman

tvorac je brojnih popularnih stripova uključujući „Žive mrtvace“ za koje je dobio nagradu Eisner, dugovječni strip "Invincible", vrlo omiljen "Super dinosaur" te strip na temu egzorcizma "Outcast". Otkako je stupio na stripovsku scenu svojim kultnim hitom "Battle Pope" koji je sam objavio 2000. godine, Robert se proslavio kao jedno od najuspješnijih imena u svijetu stripa i ekranizaciji stripovskih priča. Otvorio je 2010. godine Skybound - vlastitu tiskaru koja tiska njegove naslove i druge originalne radove.

Iste godine Kirkman nastavlja sa radom u TV i filmskoj industriji postavši izvršni producent i scenarist TV-serije "Živi mrtvaci" koja je postala jedna od najhvaljenijih TV- drama svih vremena. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara