Vampirski Jelenko napada pse u Velikoj Britaniji

U BERDFORSHIREU u Velikoj Britaniji u posljednje vrijeme događa se nešto neobično. Umjesto da su psi u lovu na divljač, mošusni jeleni napadaju pse.

Posljednja žrtva naoko nevine životinjice  visoke samo šezdesetak centimetara je 6-godišnja kujica Perdita.  Nakon što se iz šetnje vratila s ranama na leđima, 43-godišnji električar Robey je odveo svoju Jack Russellicu veterinaru misleći kako se zaplela negdje o bodljikavu žicu. No, veterinar John Wakely ga je ubrzo šokirao rekavši mu da su rane na njegovoj kujici ipak ugrizi "opasnog" jelena, čiji muški predstavnici imaju vampirski očnjak ponekad dugačak i do osam centimetara.

Budući da je Perdita šesta žrtva jelena u posljednjih nekoliko mjeseci, veterinar je postavio po parku natpise upozorenja vlasnicima pasa da se čuvaju jelena.

Nakon bijega životinja iz parka tijekom 20-tih i 30-tih godina prošlog stoljeća, razvila se populacija od nekoliko tisuća mošusnih jelena u tom području. Rijetko ih se susreće, jer izlaze iz visoke trave u kojoj se skrivaju tek predvečer. Inače nisu agresivni, međutim ako ih psi uplaše ili uznemire onda ih napadaju.

R.K.
Foto: Daily Telegraph

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara