Van Sant tvrdi da Courtney Love ne bi smjela vidjeti njegov film

GUS VAN SANT misli da Courtney Love ne bi smjela vidjeti njegov film "Last Days", izmišljenu priču koja se temelji na životu Kurta Cobaina, iako je od njegova samoubojstva prošlo 11 godina.

Van Sant je rekao da bi "Last Days", film koji je u službenoj konkurenciji festivala, mogao previše pogoditi Love, premda je to samo interpretacija onoga što se moglo dogoditi prije Cobainova samoubojstva 1994.

"Htio bih da vidi film, ali znam da bi to za nju moglo biti previše bolno i uznemirujuće", rekao je Van Sant, koji je 2003. dobio Zlatnu palmu za film "Slon", nakon svjetske premijere novoga filma u Cannesu.

Van Sant je rekao da je Courtney Love pokazala zanimanje za film.

Van Sant je u filmu prikazao usamljenu katatoničnu rock zvijezdu Blakea, osobu sličnu Cobainu koja većinu vremena mrmlja sebi u bradu, jede makarone sa sirom, odijeva se u žensku odjeću, gleda televiziju ili besciljno luta hladnom kućom. Tako se ponašao Cobain, rekao je Van Sant koji ga je dobro poznavao.

Odavno je, kako je rekao, odustao od ideje da snimi film koji bi se temeljio na Cobainovu životu jer se nije htio uplitati u pojedinosti, djelomice zato što nitko ne zna što se događalo prije nego što je Cobain napisao poruku, ubrizgao si heroin i ubio se.

Radije je izmislio priču o Cobainu čiji je band Nirvana bio u središtu glazbene scene u Seattleu početkom devedesetih.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara