Vectra postaje Insignia

OPEL će svoj novi adut u srednjoj klasi predstaviti u srpnju 2008 godine. Vectra definitivno odlazi u povijest, a zamijenit će ju Insignia.

Opel s novom generacijom modela najavljuje revolucionaran korak naprijed. U Opelovoj najavi model je predstavljen kao proizvod koji donosi tehnološke i dizajnerske standarde za Opel, ali i ostale proizvođače. No, zasada je tek poznato ime modela, kao i podatak kako će se proizvodit će se u Opelovoj matičnoj tvornici u Rüsselsheimu, jednom od najmodernijih pogona za proizvodnju automobila na svijetu.

"Dinamične performanse jedna je od ključnih vrijednosti koje njeguje Opel kao brand. Kod nove Insignie ova je značajka ostvarena sofisticiranom tehnologijom pogonskog sustava, aktivnom sigurnosti te sučeljem između vozača i automobila. Razini komfora i ekološke svijesti koju nudi Insinia ne može parirati ni znatno skuplja konkurencija", rekao je Alain Visser, glavni direktor marketinga General Motorsa Europe. S novom Insigniom Opel nastavlja razvijati svoju strategiju nuđenja napredne tehnologije većem broju kupaca.

Kada se radi o dizajnu novoga automobila, Visser kaže: "Detaljniji pogled na naš revolucionarni konceptni automobil GTC daje odličan uvid u uzbudljivost novog Opelovog pravca u dizajnu."

Opelovo nasljeđe u proizvodnji automobila srednje klase datira u 1970. kada se na tržištu pojavila Ascona. Ukupno je kroz tri generacije prodano 4,4 milijuna Ascona, a naslijedila ju je Vectra 1988. Proizvedene su tri generacije Vectre, a do danas je prodano gotovo 5,5 primjeraka modela.

Insignia će imati svoju svjetsku premijeru na Londonskom salonu automobila u srpnju iduće godine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara