Veterinari satima oživljavali smrznutu mačku pa pokazali kako sad izgleda

Veterinari satima oživljavali smrznutu mačku pa pokazali kako sad izgleda
Foto: Facebook

VETERINARI u Montani oživjeli su mačku koja se gotovo smrznula do smrti nakon što je pronađena od glave do pete prekrivena snijegom i ledom. 

Dr. Jevon Clark iz klinike za životinje Kalispell rekla je kako Fluffy, kad je dovedena u kliniku, nije pokazivala znakove života, a njezina tjelesna temperatura nije se uopće registrirala na termometru.

Veterinari nisu htjeli odustati od nje, no nakon dva sata korištenja tople vode i obloga temperatura joj je još uvijek bila niska pa su je odveli u kliniku za hitne slučajeve, gdje se nakon nekoliko sati napokon počela oporavljati.

Klinika je fotografije oporavka objavila na Facebooku, gdje su izazvale puno pažnje, ali i izazvale različite reakcije. Dok su mnogi hvalili reakciju veterinara, bilo je i onih koji su napali vlasnike mačke, za koju smatraju da nije trebala biti vani. No veterinarka se s tim ne slaže.

"Nikad nisam vidjela ovo", rekla je Clark za KULR8. "Radim gotovo 24 godine i ona je zapravo bila okovana ledom, 360 stupnjeva oko nje. Temperatura joj je bila toliko niska da je toplomjer nije uopće pokazivao pa smo znali da je ispod 30 stupnjeva", dodala je.

Clark kaže kako je Fluffy stara tri godine i uvijek je živjela vani. Živjela je izvan kuće kad su se uselili novi vlasnici i udomili je. Vlasnici mačke ne žele se identificirati, no Clark kaže da nisu napravili ništa krivo te da sumnja kako se dogodilo nešto zbog čega je mačka završila u takvom stanju.

"Pretpostavljam da se nešto traumatično dogodilo. Ili to ili je pala odnekud ili ju je nešto lovilo pa se ozlijedila...nije se mogla vratiti na mjesto gdje se obično skriva", kaže te otkriva kako je vlasnici sad planiraju držati unutra - barem zasad.

"Vidjet ćemo hoće li se to svidjeti Fluffy ili ne."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara