Video: "Bijela" Severina i stilisti kao svećenici na pomaknutoj svadbi

IAKO su najbolja promocija albumu "Zdravo Marijo" bili brojni skandali zahvaljujući kojima proteklih tjedana boravi na naslovnicama, Severina je za prijatelje s kojima ga je stvarala, kao i druge simpatizere na estradi, odlučila upriličiti ono što neki zovu "službenom promocijom". Njezina uopće nije bila službena, iako zapravo vrlo formalna, s obzirom da se radilo o svadbi na koju ju je dopratio suradnik na albumu Goran Bregović, a u ulogama djeveruša na ulazu u restoran Okrugljak pojavile su se poznate glumice i poneka Severinina prijateljica. Kamere su, naravno, došle s prostora cijelog Balkana, što bi značilo da Bregovićev naum pomalo očito uspijeva - krenuo je projekt "balkanska Madonna".

Obitelj Huljić, Ivana i Mišo Kovač, Tarik i Lejla Filipović, Zuhra, Enis Bešlagić i Petar Grašo samo su neki od poznatih uzvanika Severinine svadbe koji su se gurali u restoranu Okrugljak slaveći s pjevačicom izlazak novog albuma "Zdravo Marijo". Iako neki smatraju da je suradnjom s Bregovićem postala "preistočnjačka", pa je nazivaju i cajkom, svi joj, a pogotovo gosti promocije, priznaju odličan marketinški potez - prije samog izlaska albuma u medijima se secirao svaki njegov sastavni dio, pa čak i omot na kojem je navodno pokrala hrvatske slikare naive.

Kidala se i obnavljala estradna prijateljstva

Na promociji se nije pojavio bivši estradni menadžer i Severinin nekadašnji prijatelj Zoran Škugor, kojeg je, prema njegovim riječima, "oprala" preko telefona i povukla pozivnicu. Uvrijedila se, pišu mediji, na njegove riječi o albumu "Zdravo Marijo", točnije, na činjenicu da se složio s don Anđelkom Kaćunkom koji se u proučavanje Severininog novog projekta toliko dao da je došao do saznanja kako se pjevačica "prodala vragu".

Jedno estradno prijateljstvo očito je propalo, ali smo na promociji doznali kako se jedno i obnovilo - ratna sjekira s Tončijem Huljićem zakopana je, pa je Severina u estradnom magu dobila još jednog štovatelja, a njegova je podrška, znaju dobro svi na estradi, uvijek dobrodošla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još malo (Kaćunkove) blasfemije?

Da je don Kaćunko kojim slučajem došao na promociju, izdalo bi ga srce od svih stvari u kojima bi vjerojatno vidio blasfemiju - svi su uzvanici na ulazu dobivali krunice, a stilist Viktor Drago i dizajner Robert Sever bili su odjeveni u svećenike. I zrak je bio u duhu novog albuma - dvorištem restorana dominirala je "aroma zapaljenih guma", a svi koji bi se eventualno otišli požaliti doznali su da je u tome zapravo i čar, jer Severina u novom singlu "Gas, gas" pjeva o mirisu kamiona i šoferskim gostionama. Dva šlepera ispred restorana bila su, dakle, modni dodatak, a svadbu su posjetili tamburaši i kilogrami riže koji su mladenki završili u kosi.

Pomno osmišljeni imidž i medijska kampanja novog albuma "Zdravo Marijo", na žalost ili radost izrazito podijeljene javnosti kad je Severina u pitanju, nastavljaju dalje. Na redu su promotivni koncerti i pokoji spot, a sve kao uvod u veliku i već najavljenu turneju po zemljama bivše Jugoslavije, na kojoj bismo trebali doznati ima li Severina "moć i karizmu" Lepe Brene, Zdravka Čolića i drugih izvođača koji su svojedobno punili stadione po Balkanu.

Promocija "skandaloznog albuma" već je pokazala kako su joj apetiti veći od dobrog dijela usnule domaće estrade, a jesu li tradicionalno hrvatsko vjenčanje i bijela vjenčanica pravi odabir za nju, pokazat će tiraže. Dotad, Severina i Bregović na svadbi plešu u vlakiću jer su za njihov projekt, unatoč zlim komentarima, čuli apsolutno svi.

Tekst: Dorijan Klarić
Foto: Luka Travaš
Video: Tomislav Brdjanović

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara