Video: Briljantni Ivan Alduk stvorio rock božice i ponovno osvojio modnu scenu

Foto: Borna Čavrag/Index
Video: Damir Horvatović/Index

VEČERAS je održana druga večer Fashion.hr-a na Zagrebačkom velesajmu. Za razliku od sinoćnje večeri, ova je obilovala modno zanimljivim kolekcijama renomiranih dizajnera. Večer na velesajmu otvorili su Juraj Zigman i Ana Maria Ricov koji su odradili kampanju za Bambi. Zigman je kreirao dječju odjeću, a Ricov cipelice. Simpatični mali manekeni i manekene pokazali su ono što su dizajneri sjajno odradili. Produkcijski, ovo je bila najbolje prikazana kolekcija večeri. Upriličena je učionica u kojoj se Zigmanovi buntovnici zabavljaju. Sve je završeno njihovim sjajno uvježbanim plesom. Prema Zigmanovoj viziji, djeca danas nose boje, slatke suknjice i majice sa printom. Svako dijete koje želi biti modno osviješteno, nosit će njegove buntovne komade. Nije za zanemariti ni cipelice Ane Marie Ricov, koje će djeca rado nositi.

Igor Galaš

Nakon slatkih malih manekena i manekenki, uslijedio je naš najnagrađivaniji dizajner Igor Galaš. I ovog puta zavodio je svojim pletivom, ali i futurističkom vizijom mode. Cijela kolekcija odrađena je bez boje, odnosno u crnoj i bijeloj varijanti. Iako je odradio avangardnu kolekciju, u njoj bi se moglo pronaći i nekoliko nosivih komada. Galaš je opet pokazao svoju sjajnu kreativnost i modnu viziju, a ostao je dosljedan svojim materijalima i viziji. Njegovo predstavljanje završila je Rafaela Franić u futurističkoj verziji vjenčanice.

Martina Felja

Martina Felja, za čijim kreacijama luduju holivudske dive, pokazala je opet zašto je tražena. Ostala je dosljedna svojoj viziji seksipilne i ženstvene žene. Ovoga puta, crnu kolekciju s puno kože, čipke i bijelih detalja, Martina je napravila sjajno. Sve haljine prate liniju tijela i ističu najbolje na ženi. Doista impresivne bile su za vidjeti dvije svečane haljine, kojima je zatvorila predstavljanje kolekcije. Crna i bijela varijanta lepršave haljine, u kojoj se mogla očitati inspiracija Crnim labudom, bile su obje odlične.

Robert Sever

Nakon Felje, uslijedio je Sever, koji je i ovog puta pokazao svoju snažnu umjetničku viziju. Uz moto kako je požuda najvažnija stvar na svijetu, Sever je pokazao ženstvene, elegantne modele. Modeli su bili klasični, dorađeni do detalja, a od svog stava kako je žena prije svega profinjena, nije odustao ni večeras.

Ivan Alduk

Drugi Fashion.hr u velikom stilu zatvorio je briljantni Ivan Alduk. Mladi dizajner postao je jako brzo veliki miljenik modne kritike, ali i poznatih nam dama, koje ga zaista rado nose. Jasno je zašto, takva kreativnost i dosljednost rijetko se viđa na našoj modnoj sceni. Alduk je i ovog puta ostao vjeran rock'n'rollu, kao glazbenom i umjetničkom pravcu. Djevojke su ovog puta bile odjevene u militarističke komade, s pomalo mazohističnim detaljima. Ipak, uspio je sačuvati seksipil i ženstvenost u njima. Gotovo neprimjetno, s dnevnih prešao je na večernje modele svoje kolekcije i briljirao. Alduk je energičan dizajner koji je osvježio domaću modnu scenu. Kreativnosti, vizije i dosljednosti mu ne nedostaje, a talenta ima napretek. Alduk je došao kao odličan završetak ove modne večeri.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara