Video - Dvojica Indijaca bacila 40 zmija u porezni ured: Nećemo platiti mito

Foto: Screenshot YouTube

NEOBIČAN incident je zabavio, ali i dijelom preplašio svjetsku javnost kad je na YouTube dospio video o tome kako u Indiji pojedinci rješavaju administrativne probleme. Dvojica ljutih seljaka oslobodila su 40 zmija, među kojima je bilo i kobri, na pod vladinog ureda u Basti, Uttar Pradeshu u Indiji. Lokalni policajac je opisao situaciju britanskim medijima: "Zaposlenici i posjetitelji su se penjali na namještaj ili bježali van. Zmije su se počele penjati uz stolove i stolce. Bio je totalni kaos. Ispred prostorije se skupilo stotinjak ljudi, neki su bili sa štapovima u rukama i vikali da treba poubijati zmije".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Čovjek zvan Hakkul se obratio okupljenim medijima i priznao da je to njegovo djelo i da je izgubio strpljenje s birokratima koji su rješavali njegov zahtjev za komadom zemlje: "Morao sam baciti zmije ovdje jer su mi suci dali do znanja da su odobrili moj zahtjev, ali da ga zadržavaju niži činovnici. Oni pak neprestano zahtijevaju mito, a nemam dovoljno da udovoljim tom njihovom zahtjevu. Gdje da  držim ove otrovne zmije? Nemam prostora".

Vodstvo njihovog ureda za zemljišna pitanja se obratilo medijima s objašnjenjem: "Čovjek je tražio komad zemlje da na njemu drži otrovne zmije no ne postoji zakonska odredba za pokretanje takvog posla".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara