Video: Ispeci pa reci - Sharon Stone izazvala međunarodni incident

NAKON što je "najpametnija faca Hollywooda", glumica Sharon Stone, protekli tjedan na amfAR-ovoj tradicionalnoj gala večeri na kojoj glumci i ostali filmaši daju svoju potporu borbi protiv AIDS-a, nepromišljeno rekla kako je katastrofalan potres koji je pogodio Kinu u svibnju ove godine posljedica loše karme koju si je ta daleka zemlja navukla zbog "ugnjetavanja" Tibeta, Kina bi mogla, i najvjerojatnije hoće, Sharon Stone zauvijek izbaciti iz svojeg filmskog repertoara.

Glumica poznata po borbi za "više ciljeve" i dobrobit čovječanstva na sebe je navukla gnjev kineskih političkih čelnika, ali i najvećeg kineskog kino distributera, te tako svojim filmovima osigurala zabranu prikazivanja u kinima najvećeg kineskog filmskog distributera, UME Cineplexa. "Nisam zadovoljna kako Kina tretira Tibet. I onda kad sam čula za potres, prvo što sam pomislila bilo je - pa to mora da je karma! Sve se vraća!", Sharon je u Cannesu rekla novinarki s hongkonške televizije i tako si zapečatila status u najmnogoljudnijoj zemlji svijeta.

Nepromišljena izjava glumicu bi mogla koštati dobre reputacije koju je kroz godine gradila i uspijevala održavati besprijekornom, koliko i njezin bankovni račun - Stone bi, u sljedeće dvije godine trebala promovirati najmanje četiri nova filma, uključujući i "Streets of Blood," "Five Dollars a Day" i "The Year of Getting to Know Us", a ako Kinezi zaista odustanu od prikazivanja istih, financijska šteta bit će velika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od cijelog slučaja "ruke je oprala" i modna kuća Dior, čije je Sharon, u pojedinim kampanjama, zaštitno lice i glavna promotorica. Glasnogovornik ovog ekskluzivnog brenda odmah je reagirao isprikom Kini i kineskom narodu, naglašavajući da im je uistinu žao "zbog incidenta" te da se s vlasnicom najslavnijeg svjetskog međunožja po ovom pitanju "ni u snu ne slažu".

Iako je pokazala kako joj diplomacija baš i nije jača strana, Sharon je pokušala popraviti situaciju javnom isprikom. "Znam da sam trebala pokazati više suosjećanja prema žrtvama potresa, to što sam rekla bilo je nepromišljeno", glumica je kratko komentirala za Times. U potresu koji je Kinu pogodio u svibnju ove godine poginulo je šezdeset i osam tisuća ljudi, a deseci tisuća još uvijek se smatra nestalima. Nekoliko stotina tisuća Kineza u najvećoj prirodnoj katastrofi koja je ikad zahvatila njihovu zemlju izgubilo je svoje domove.

V.V.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara