Video: Kako policija "srče dušu" iPhoneu jednim klikom

Video: Kako policija "srče dušu" iPhoneu jednim klikom

Screenshot, video: YouTube

UKOLIKO ste bili zločesti i za vrat si navukli policiju, a pritom ste za nestašluke obilato koristili iPhone, nema vam spasa. Pomoću specijalno stvorenog komada softvera, zvanog Lantern 2, iz vašeg će mobitela izvući apsolutno sve što u njemu postoji, pa i podatke za koje niste znali da ih nosite sa sobom, prenosi Gizmodo.

Dovoljan je jedan klik i petnaestak minuta - svaki SMS, svaki MMS, kontakti, bilješke, od cookieja do popisa poziva preko Skypea, Facebook lista prijatelja, popis odašiljača na koje se mobitel spajao, koordinate položaja. Sve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobiveni podaci prezentirani su preko jednostavnog i urednog sučelja, no sam program dostupan je samo policiji i vladinim agencijama. Oni koji sumnjaju u to da iPhone ima dovoljno memorijskog prostora za dugoročnu pohranu svih podataka, fotografija i popisa koji se spominju vjerojatno su se prevarili u računici - SMS od 160 znakova "težak" je oko 1.1 kb, što znači da bi milijun poruka zauzelo tek 1.04 GB, što nije ništa prema ukupnih 16 ili 32 GB, s koliko raspolaže današnji iPhone.

Čak i kad se ubace ostale sitnice, kao što su history, cookieji i neizbrisani cache, metapodaci i ostali komadići informacija koje obično ne zamjećujemo, nakon nekoliko godina ukupno bi zauzeli tek oko nekoliko stotina megabajta. Pred Lanternom 2, vaš je mobilni prijatelj potpuno gol.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara