VIDEO "Koljena mi klecaju": Grobnica Isusa Krista prvi put se može vidjeti

VIDEO "Koljena mi klecaju": Grobnica Isusa Krista prvi put se može vidjeti

 Screenshot: YouTube

ISTRAŽIVAČI iz Jeruzalema otkrili su nove detalje o navodnoj grobnici Isusa Krista te javnosti predstavili ploču na kojoj je Isus navodno bio sahranjen te dio izvornog zida iz grobnice.

Istraživački tim koji istražuje baziliku Svetog groba prošlog je tjedna pronašao originalnu ploču od vapnenca, poznatu kao "pogrebni krevet", a uskoro su uspjeli pronaći i potpuno netaknutu, cijelu "Svetu stijenu", piše National Geographic.

"Oduševljen sam. Koljena mi klecaju jer nisam ovo očekivao", rekao je Fredrik Hiebert, jedan od arheologa koji rade na grobnici. "Ne možemo biti 100% sigurni, ali čini se da je ovo dokaz da se lokacija grobnice ipak nije pomaknula kroz vrijeme, što su se desetljećima pitali brojni znanstvenici", rekao je.

Dio originalne špilje u kojoj je smještena grobnica je također otkriven jer su istraživači "izrezali" prozor u zidu grobnice da se može vidjeti. "Ovo je Sveta stijena o kojoj se priča stoljećima, ali tek se sad može vidjeti", kaže Antonia Maropoulo koja vodi projekt.

Kada je prvi put uklonjen mramorni oblog iz grobnice, otkriven je sloj materijala za punjenje. Nakon što su arheolozi uspjeli maknuti taj sloj, pronašli su još jednu mramornu ploču s urezanim križem za koju se vjeruje da je Isus na njoj ležao prije uskrsnuća.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara