Video: Madonna ludilom u Cardiffu počela svoju najveću svjetsku turneju

Video: Madonna ludilom u Cardiffu počela svoju najveću svjetsku turneju

CARDIFF je sinoć bio poprište najvećeg pop događanja na svijetu - Madonna je pred 75 tisuća obožavatelja počela svoju veliku turneju "Sticky & Sweet Tour", a u dvosatnom spektaklu pokazala je sve o čemu se proteklih mjeseci toliko pisalo - kostimi, koreografije i specijalni efekti publiku su ostavili bez daha, pa je pjevačica u svojoj pedesetoj godini potvrdila kako joj i dalje nitko ne može stati na put.

Okosnica koncerta bile su, dakako, nove pjesme s albuma "Hard Candy", koji je proglašen najprodavanijim izdanjem u čak 27 zemalja. Ipak, najviše ovacija izazvali su dobri stari hitovi koje je kraljica popa izvela u novom ruku, a u nekim pjesmama na velikim ekranima pridružile su joj se najveće svjetske glazbene zvijezde. Timbaland i Justin Timberlake s njom su, zahvaljujući digitalnoj tehnologiji, bili u pjesmi "4 Minutes", a stara prijateljica Britney Spears pridružila joj se na ekranima u starom hitu "Human Nature".

Madonna se na koncertu prvo pojavila u crnoj Givenchy opravici, na velikom bijelom automobilu. Uslijedilo je osam promjena kostima, a svaka priča estetski je pratila po jedno razdoblje u njezinoj bogatoj karijeri - "Pimp", "Old School", "Gypsy" i "Rave".

Kako je turneja pažnju dosad plijenila raznim pričama, pa i onom da će pjevačica svojim nastupima naštetiti planetu, glazbene kritičare posebno je zanimalo kakav će koncert biti u glazbenom smislu. "Madonna i dalje ne zna pjevati", jednoglasni je zaključak, ali je isto tako primijećeno da puno više pleše i komunicira s publikom nego li na dvije posljednje turneje. "Ovo je koncert kojeg morate pogledati", zaključuju britanski glazbeni novinari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rješavanje obiteljskih problema prije turneje

Pjevačicu su u Cardiff dopratili članovi uže obitelji - suprug Guy Ritchie te djeca Lourdes, Rocco i David, ali s njom neće putovati po cijelom svijetu. Priča se kako su Guy i Madonna nedavno obnovili bračne zavjete, a britanski je redatelj na proslavi njezinog pedesetog rođendana prošlog tjedna izjavio kako su priče o razvodu besmislice, te da i oni, poput svakog bračnog para, ponekad nailaze na probleme u komunikaciji. Sudeći po prvim reakcijama, Madonna takve probleme sa svojom publikom definitivno nema.

M.A.
Foto: YouTube, The Sun

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara