VIDEO Najstrašniji pothvat dosad: Skočio s visine od sedam kilometara bez padobrana

VIDEO Najstrašniji pothvat dosad: Skočio s visine od sedam kilometara bez padobrana

Screenshpot: YouTube

LUKE AIKINS postao je prvi čovjek na svijetu koji je skočio s visine više od sedam kilometara bez padobrana.

"Pripremao sam se kao za svaki drugi skok", rekao je hrabri 44-godišnji avanturist za CBS nakon što je uspio u svom pothvatu.

Otkrio je da su mu tu ideju prije sedam godina predložili producenti jedne hollywoodske emisije, a tada mu se činila suludom.

"Rekao sam ženi da neće vjerovati što su mi predložili. 'Žele da skočim bez padobrana', rekao sam. Ona je rekla: 'Misliš u odijelu s krilima?', a ja sam odgovorio bez ičega. Onda smo se dobro nasmijali", prepričao je.

Ipak, ideja mu se uvijek vrtjela po glavi i nakon sedam godina odlučio je probati u južnoj Kaliforniji. Prvi skok uz pomoć instruktora odradio je sam samo 12 godina, a pri samostalni četiri godine kasnije. Do danas je odradio preko 800 skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 Radio je kao instruktor padobranstva i kaskader u filmovima, a posljednji film za koji je radio je Iron Man 3. 

Na kraju ovog skoka dugog oko dvije minute doskočio je na zaštitnu mrežu veličine 30 puta 30 metara postavljenu 60 metara od tla u dolini Simi.

"Bio bih glup da nisam bio nervozan, vrlo ozbiljno shvaćam skakanje jer to nije šala, no ipak skačem bez padobrana", rekao je.

Skok je uživo pratila televizija Fox.

"Dokazat ću da smo sposobni napraviti stvari za koje svi misle da su nemoguće", rekao je prije skoka i u tome uspio.

"Aikinsov skok predstavlja vrhunac 26-godišnje karijere kao i osobni i svjetski rekord za najviši skok bez padobrana ili odijela s krilima", rekao je njegov glasnogovornik Justin Aclin.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara