Video: Odlični Les Colporteurs na 7. Festivalu novog cirkusa

Video: Odlični Les Colporteurs na 7. Festivalu novog cirkusa

Foto: Sebastian Armengol

Sedmi Festival novog cirkusa otvorit će se 25. listopada u Zagrebačkom kazalištu mladih i to predstavom "Sur la route..." francuske novocirkuske skupine Les Colporteurs. Slavna skupina plesača na žici nastupit će na posebno izgrađenoj konstrukciji žica i cijevi, uz trifrontalnu  konfiguraciju gledališta na samoj sceni ZKM-a.

U predstavi "Sur la route..." ("Na putu...") nastupa osnivač skupine Antoine Rigot, koji je 2000. godine, nakon strašnoga pada, pretrpio 95-postotnu ozljedu leđne moždine. Predstava koju će vidjeti zagrebačka publika drugi je dio Antoineova autobiografskoga triptiha. "Bilo je teško živjeti taj teški život koji se sručio na mene, ali morao sam nešto s njime učiniti", kaže Antoine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Triptih sam počeo pisati od trećega dijela, sola. Bilo je to na početku moje fizioterapije u zdravstvenom centru, kad se još nisam mogao kretati. Po izlasku, bilo mi je preteško samostalno se suočiti s vlastitom pričom na pozornici i tako se rodio "Le fil sous la neige" ("Žica ispod snijega"). Drugi dio, "Sur la route..." mnogo je intimniji, ali i dalje podijeljen sa svima", objasnio je."Žica ispod snijega" ušla je u povijest cirkuske izvedbe kao prva monodisciplinarna predstava za sedmero hodača na žici. Snove redatelja s invalidnošću u mreži žica otplesali su mladi ekvilibristi, među njima i Finkinja Sanja Kosonen, iznimna izvođačica s kojom se Antoine upustio i u duet "Na putu...".

Ulaznice 7. Festivala novog cirkusa već su puštene u prodaju. Može ih se nabaviti u CD-shopu Dancing Bear (Gundulićeva 7, Zagreb) ili putem bankovne uplate.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara