VIDEO Ovako navijaju hrvatski punk katolici

VIDEO Ovako navijaju hrvatski punk katolici

Screenshot: YouTube

PSIHIČKI se pripremite jer pred nama je razdoblje uglavnom katastrofalnih navijačkih pjesama s tek ponekim draguljem koji bi se mogao zadržati dulje od minutaže same pjesme.

"Hrabro Hrvatska" definitivno nema potencijal da postane bilo što osim kratkotrajnog gimmicka Saše Mačeka i ekipe katoličkog kanala Laudato TV kojeg se povezuje sa Željkom Markić. No, ne možete ih kriviti da se nisu potrudili jer ovo zapravo i nije loše, a definitivno nije loše kao Jacques i Motiwwwo koji su 2014. izbacili najnenavijačkiju pjesmu svih vremena. 

Ono što je najnevjerojatnije, a zapravo i pohvalno, činjenica je da unatoč postavi nitko ni u jednom trenutku ne zaziva Boga, Djevicu Mariju niti Krista.

Štoviše, katolička navijačka pjesma zvuči daleko rokerskije i sekularnije od one Thompsonove (koju još uvijek pokušavamo zaboraviti) koji je u "Uvijek vjerni tebi" uspio ubaciti i Boga, i vjeru, i narod, i Vukovar, i suze, a kakva bi to navijačka bila da se barem jednom ne spomenu Zrinski i Frankopani.

Sve u svemu, pet tipova pjeva/repa/štovećne o navijanju, prisjećaju se mačevanja s Turcima, malo Čeha i Španjolaca, a o kvaliteti izvedbe dovoljno govori to da je Rafo onaj najbolji.

Ostatak ekipe čine Marin Periš, Stanko Stojić, Dubravko Šimenc i Željko Mavrović.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara