Video: Pobožni Španjolac sam gradi katedralu od otpada

Foto: Screenshot/YouTube

JUSTO GALLEGO 85-godišnji je Španjolac koji u Madridu gradi katedralu od otpada. Točnije, od odbačenih materijala. Sa svojim projektom počeo je prije 50 godina, a ne zna koliko će mu još trebati da je završi. Niti jednom do sada nije posustao u svom naumu, kao što je to učinio njegov pomagač kojeg je imao kratko, a kaže kako snagu za to sve dobiva od vjere u Boga.


"Ovo činim zbog vjere, to vam je jasno? Moja mama je bila veoma pobožna žena koja me naučila da volim crkvu i vjeru. Sve što imam ulažem u ovo", izjavio je. Iako nema stručno obrazovanje, zapravo Justo nikad nije završio niti osnovnu školu zbog tadašnjeg Građanskog rata, a za svoj projekt nema ni arhitektonske planove niti građevinsku dozvolu, kaže kako mu to nije ni potrebno.


"Mnogi su mi se smijali i govorili da sam lud. Ali oni su neznalice. Ja ne trebam učiti, trebam samo snagu koja dolazi odozgo", izjavio je. Katedrala bi po završetku trebala izgledati kao mješavina crkve Svetog Petra u Vatikanu, raznih dvoraca i crkava u Madridu te američke Bijele kuće. Zanimljivo je kako su potporni stupovi napravljeni od cijevi za ulje, a pokrov za jednu kupolu stvoren je od plastičnih tuba.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara