VIDEO Pogledajte auto od milijun legića: Pokreće ga 2000 motora i juri 20 km/h

VIDEO Pogledajte auto od milijun legića: Pokreće ga 2000 motora i juri 20 km/h
Foto: Bugatti/LEGO

BUGATTI i LEGO danas su predstavili čudesnu izvedbu Bugatttijevog bolida, model automobila u potpunosti izrađen od legendarnih legića koji može samostalno voziti.

Krenimo redom. Za izradu modela u prirodnoj veličini bilo je potrebno više od milijun Lego Technic elemenata, a za pogonski sustav je ugrađeno 2304 malenih motora iz Lego ponude. Tu su i 4304 zupčanika, što u konačnici daje 5,3 KS i 92 Nm, dovoljno da pokrene 1,5 tona tešku mrcinu.

U ovu vjernu repliku mogu se smjestiti dva putnika, a 1,5 tona težak bolid prije spomenute sile motora potjerat će do 20 km/h. A za izradu ovog Lego bolida od 339 različitih tipova legića bilo je potrebno nevjerojatnih 13.000 radnih sati.

A za upravljač je sjeo Bugattijev pilot, legendarni Andy Wallace, koji je naprosto očaran ovim modelom: "Impresionirala me preciznost izrade, s 20 metara udaljenosti teško je uočiti da je to auto od legića. Voziti LEGO Chirona je posebno iskustvo u kojem sam uživao. Sve ove godine nisam ni sanjao da ću jednom doista voziti LEGO auto.“

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara