Video: Polarna medvjedica nema mlijeka pa mladunče odgajaju - ljudi

Foto: Screenshot YouTube

OSOBLJE skandinavskog parka divljih životinja u Danskoj odlučilo se na pomalo drastičnu, ali nužnu mjeru da bi spasili preslatko mladunče polarne medvjedice. Beba Siku je još uvijek slijepa i gluha, ali već su je morali odvojiti od majke. Polarna medvjedica Ilka nije mogla proizvoditi mlijeko za svoju bebu, pa je Siku vrištala i bila nemirna danima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Već dva dana nakon što se Ilka porodila, morali smo je odvojiti od mladunčeta jer je bilo nesretno i činilo i majku takvom. Od straha da ne umre od gladi jer Ilka apsolutno nije imala mlijeka, odlučili smo udaljiti Siku od majke i hraniti je na bočicu", rekao je direktor parka Frank Vigh-Larsen te dodao: "Beba sad ima 30 dana i već je dobila koji gram na kilaži. Puno se bolje razvija nego s majkom".

Polarni medvjedi ovog parka divljih životinja dio su svjetskog programa za spas i razmnožavanje zatočenih polarnih medvjeda. Vigh-Larsen tvrdi: "Uvjereni smo da će Siku moći funkcionirati kao normalan polarni medvjed kroz par godina i lijepo živjeti s ostalim medvjedima u parku".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara