VIDEO Severina otkrila što se događalo kod nje: "Bili smo kolektivno bolesni..."

VIDEO Severina otkrila što se događalo kod nje: "Bili smo kolektivno bolesni..."
Foto: Luka Šangulin/Index

NOVI album, nova frizura, novi menadžer - Severina je u proljeće zakoračila potpuno "obnovljena", a na promociji albuma "Halo" morala se suočiti s vrućom temom koju je izbjegavala mjesecima. Osamnaestogodišnja suradnja s menadžerom Tomicom Petrovićem očito je gotova, a Severina u komentiranju tog neočekivanog kraja vadi svoje najjače diplomatsko oružje.

"Smatram da svakih pet godina čovjek treba raditi neke nove stvari. Ja nisam to radila. Ja sam žena koja je... Ali, u svakom slučaju, uvijek treba promjena. Doduše, svi smo bili kolektivno bolesni, trebali smo se malo odmorit' da bismo ponovno mogli s novom energijom. I ono što je dobro je što je ta energija tu!" rekla nam je Severina o poslovnom prekidu koji je iznenadio glazbenu branšu. A kako nevolja nikad ne dolazi sama, usred razlaza s Petrovićem morala je operirati bruh, odgoditi koncerte i izlazak albuma odraditi u mirovanju.

Prije nego što je album "Halo" izdala na CD-u, Severina je objavila čak 14 novih spotova koji su na YouTubeu pregledani više od 230 milijuna puta. Velika regionalna turneja je zato logičan slijed, a osim novog menadžera, zbog nenadane smrti redatelja Tomaža Pandura, zaslužnog za odlične kritike njezine turneje "Dobrodošao u klub", i na pozornici će surađivati s novom ekipom.

"Nakon Tomaža mi je bilo teško razmišljati s kim bih mogla raditi velike koncerte. To mi ne bi bilo to prema publici za koju znam da bi došla da imam samo dvije lampadine na bini. Pronašla sam super mladu ekipu koja je odrasla na Tomaževim predstavama, ali ima neki svoj svijet", kaže Severina o turneji koja počinje u studenome ove godine.

Suradnja s Huljićem pala uz hobotnicu

Novi album ima i još jednu zgodnu novost - nakon tri desetljeća poznanstva prvi put surađuje s Tončijem Huljićem.

"Pretprošlo ljeto smo se slučajno našli kod njega. Uz hobotnicu mi je puštao Madre Badessu i nekako se slučajno dogodilo da će mi on napisati pjesmu. Prvo je bila jedna, onda je rekao da mi mora napisati i dalmatinsku pjesmu", rekla nam je Severina o novoj suradnji i priznala da već razmišlja i o novom albumu koji će možda napisati - potpuno sama.

"Nekad mi se sve događa intenzivno - ne s moje strane"

Čak i (naj)manje upućeni znaju da Severina za takav pothvat dovoljno inspiracije ima u vlastitoj svakodnevici - od privatnih turbulencija do poslovnih promjena.

"Nekad mi se sve događa intenzivno - ne s moje strane", kaže Severina i zaključuje: "Kad imate puno sreće u životu, morate imati i puno tuge. Imam stvarno puno razloga za sreću i veselje, ali isto tako, prolazite i neke sasvim normalne životne situacije. Nekad čak i nenormalne!"

 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara