Video: Severina u prvoj velikoj filmskoj ulozi

VIŠE od dvije godine prošle su od snimanja filma "Duhovi Sarajeva", koji će krajem ovog mjeseca konačno imati premijeru u Sarajevu, a potom i u Zagrebu. Prva je to velika Severinina filmska uloga, koju su bosanski filmski kritičari već ocijenili "maestralnom", a koja bi joj, nakon što je poharala daske koje život znače, trebala otvoriti vrata u svijet filma.

"Duhovi Sarajeva" u svojoj su dvogodišnjoj pripremi bili suočeni s brojnim financijskim i inim problemima, no redatelj Dejan Radonić uspio je, prema ocjenama bosanskih filmskih kritičara, napraviti iznimno gledljiv film u kojem Severina, osim vječne funkcije "magneta za medije", bilježi svoju prvu veliku filmsku ulogu.

U filmu "Pijetlov doručak", koji je premijeru imao na nedavno održanom Zagreb Film Festivalu, pojavljuje se na nekoliko minuta, no radnja "Duhova Sarajeva" u velikoj se mjeri vrti oko Olje, Splićanke koja u Sarajevu, zajedno s prijateljima i unatoč poteškoćama, nastoji uspostaviti normalan život.

Scenarij "Duhova Sarajeva" djelo je Envera Puške, uvelike zaslužnog za uspjeh filma "Go West", dok se za glazbu pobrinuo Hari Mata Hari. Radnja filma vrti se oko obnove stare Trebevićke žičare, a sva će sredstva od ulaznica u Bosni i Hercegovini, piše Seve Fan Club, ići za njenu obnovu.

"Glumom sam se počela baviti jer zavidim glumcima. Svakog dana mogu biti netko drugi, i za to su plaćeni", rekla je nedavno Severina o svom bavljenju glumom koje je, podsjećamo, u Hrvatskoj izazvalo pravu medijsku buru u kojoj su sudjelovali kazalištarci i stručnjaci izvedbenih umjetnosti.

Nakon "Karoline Riječke" i "Gospode Glembajevi" čini se da je napad na njezine glumačke ambicije utihnuo, no oko Božića, kad "Duhovi Sarajeva" dolaze u hrvatska kina, očekujemo nove napade i pričice, baš kao u svakom Sreverininom projektu posljednjih godina.

D.K.
Foto: duhovisarajeva.co.ba

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara