VIDEO Smršavila je čak 243 kilograma, a sad je na rubu da postane anoreksičarka

VIDEO Smršavila je čak 243 kilograma, a sad je na rubu da postane anoreksičarka

Screenshot: YouTube

AMERIKANKA Christina Phillips izgubila je čak 243 kilograma pomoću operacije ugradnje premosnice u želudac. Toj 25-godišnjakinji smanjili su obujam želuca kako se ne bi mogla više prejedati, a nakon operacije pala je na 75 kilograma.

To joj nije bilo dovoljno jer je u međuvremenu postala opsjednuta svojom težinom.

Panično se boji da će se udebljati pa odbija hranu i jede tek toliko da preživi. Zbog cijele situacije zabrinut je i njen liječnik.

"Ekstremni postupak mršavljenja kroz koji je prošla kod nje je stvorio poremećaj u prehrani pa živi od 400 kalorija dnevno i ima premalo tjelesne masnoće. Trebala bi jesti bar dvostruko više kalorija, iz jedne krajnosti otišla je u drugu, jednako nezdravu", rekao je dr. Younan Nowzaradan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uvjeren je da Christina pati od još jednog poremećaja koji zahtijeva psihološku pomoć. Riječ je o dismorfičnom tjelesnom poremećaju, odnosno iskrivljenoj slici o svom tijelu.

Christina je uvjerena da je i dalje predebela te bi mogla postati anoreksična.

Country Living piše da takve dijagnoze nerijetko vode prema depresiji, sklonosti samoubojstvu i anemiji, no Christina je pristala na stručnu pomoć na vrijeme.

Prije dvije godine ova je djevojka sudjelovala u emisiji "My 600-lb Life" na TLC-u, koja prikazuje živote ekstremno pretilih ljudi. Tada je ispričala da se počela prejedati kao dijete zbog odrastanja u disfunkcionalnoj obitelji. Dnevno je konzumirala 7000 kalorija.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara