VIDEO Songkillersi objavili spot za novi hit, pogledajte kako izgleda

VIDEO Songkillersi objavili spot za novi hit, pogledajte kako izgleda
Foto: Mirko Mihalj

ZAGREBAČKA grupa Songkillers predstavlja novi singl pod nazivom Teži slučaj. Uz radiofoničnu melodiju Predraga Martinjaka, uklopio se tekst koji zajednički potpisuju Martinjak i Željko Banić, a prepoznatljiv Banetov vokal zaokružio je cijelu priču.

Tijekom više od dvadeset godina uspješne karijere Songkillersi su stekli mnoštvo fanova i status najvećeg hrvatskog funk benda. Iza njih stoji šest studijskih albuma, mnoštvo singlova, velikih glazbenih suradnji i još uvijek stvaraju nove pjesme.

"Novi singl izabran je između tri nove pjesme nastale tijekom proteklih godinu dana u suradnji s Predragom Martinjakom i sve tri su otprilike četvrtina materijala napravljenog u njegovom studiju u tom periodu. Zašto baš pjesma Teži slučaj? Rekao bih prvenstveno zato što ju je bilo najlakše za završiti, za razliku od preostale dvije koje zahtijevaju još neke sitne aranžmanske zahvate pa da se već ionako dugi period od zadnjeg singla ne bi još više produljio. Pjesma je spoj nekoliko tradicionalnih glazbenih žanrova kao što su blues, soul, rock, pa čak i gospel u jednom dijelu pjesme. Tematika je, kao što i sam naslov kaže, težak slučaj. Nije se bilo teško poistovjetiti s pjesmom kad si i sam po prirodi težak (smijeh), a i često sam od raznih ljudi bivao okarakteriziran kao osoba težeg karaktera. Mislim da je bolje imati i težak karakter nego biti bez karaktera. Ne znam što očekivati od pjesme, pričekajmo feedback. Ono što sigurno znam je da fanovi mogu očekivati sljedeći singl već u rujnu s obzirom na dvije preostale pjesme, a nije isključeno da će se pojaviti i neka potpuno nova...", izjavio je frontman Songkillersa Željko Banić Bane uoči izlaska pjesme.

Spot za pjesmu režirao je Hrvoje Banić iz izoom produkcije, a tematika pjesme Teži slučaj najbolje se dala opisati tako da nas Bane pusti u svoj dnevni boravak.  

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara