VIDEO Srbi podivljali na Balaševićevu kćer zbog izjava o tvorcu Velike Srbije

VIDEO Srbi podivljali na Balaševićevu kćer zbog izjava o tvorcu Velike Srbije
Screenshot: YouTube

POSLJEDNJIH dana Srbija se bavi izjavama Bebe Balašević, kćeri Đorđa Balaševića, o Iliji Garašaninu, autoru tajnog nacionalističkog i ekspanzionističkog plana Načertanije na kojem su se temeljili pokušaji stvaranja Velike Srbije, napravljenog 1844. za potrebe srpske vlade.

Sve je počelo kad je Beba gostovala u emisiji "Kontravizija", koju vodi i uređuje Lav Pajkić. Novinar ju je ispitivao o tome je li čula da je kum Aleksandra Vučića Ilija Garašanin kupio PKB, odnosno Poljoprivrednu korporaciju Beograd, a ona je samouvjereno odgovarala, koristeći priliku koju je dobila.

"To je potpuno očekivano, ovo pitanje je potpuno očekivano, to su stvari koje, nažalost, postoji kolokvijalna fraza i vrapci na grani znaju", odgovorila je na pitanje je li čula za novi potez Ilije Garašanina. Razgovor pogledajte nakon 2:55.

"Ja očekujem da će se tu pronaći još mnogo stvari sličnih. I ne samo tu, nego i po pitanju velikih investicija, za koje se pravimo da poduzimaju neki strani investitori. Neki dan sam imala priliku razgovarati s čovjekom koji je vozio taksi, za koje smatram da su istinite, nisu ulične priče. Oni se zavaravaju ako misle da ljudi to ne znaju", nastavila je.

Nakon što su je srpski mediji napali, šokirani što ne zna tko je zbilja Garašanin, Beba se pokušala izvući na Twitteru.

"U Skupštinu Vojvodine nekad nije mogao ulaziti bilo tko. Sada uđu u salu lažni novinari i zloupotrebljavaju našu dobru volju da im damo izjavu, uz što, naravno, slažu iz koje su redakcije. Za to njima služi Skupština Vojvodine. Bolje ne znaju", poručila je i time izazvala još žešće napade.

"E ovo je "dno dna"! Beba Balašević sebe naziva kulturnom "elitom", a osuđuje to što je Ilija Garašanin kupio PKB (video)", samo je jedan od naslova koji se mogu pročitati ovih dana na srpskim portalima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara