Video: Texas Hold `em poker groznica trese cijeli svijet

Tekst: G.K., A.M.
Foto: AFP, JLP

SVIJETOM trenutačno vlada ogroman interes za Texas Hold 'em poker pa ne čudi da su mnoga velika holivudska imena priznala ljubav prema toj zanimljivoj igri. Emisije kao što su "Bravo Celebrity Poker Showdown", "Celebrity Poker Club", "Ultimate Poker Showdown" i "World Poker Tour", osim nas običnih smrtnika privlače i velik broj Hollywoodskih zvijezda željnih uzbuđenja i zabave.

Paris Hilton, Vince Vaughn, Boris Becker, Dennis Rodman, Pamela Anderson, Leonardo DiCaprio i Martin Short  samo su neka od mnogobrojnih zvijezda koje su sudjelovali u celebrity Texas Hold'Em poker turnirima. Kanadska glumica Jennifer Tilly iznenadila je sve kada je postala prva slavna ličnost koja je osvojila World Series Event.

Prvo mjesto na listi deset najuspješnijih zvijezda u pokeru zauzeo je glumac Tobey Maguire, koji je na turnirima osvojio preko 10 milijuna dolara

Tilly profesionalnu karijeru u igrama na sreću započela je još kao tinejdžerka, ali slavu joj je donio film koji je snimila 1989. godine "The Fabulous Baker Boys". Kao poker igračica osvojila je narukvicu WSOP i nagradu od 158 tisuća dolara na takmičenju "Ladies No Limit Texas Hold'em", gdje je pobijedila čak 600 igračica.

Prvo mjesto na listi deset najuspješnijih zvijezda u pokeru zauzeo je glumac Tobey Maguire, koji je na turnirima osvojio preko 10 milijuna dolara. Na drugom mjestu nalazi komičar Gabe Kaplan koji je osvojio 1,3 milijuna dolara. Odmah iza njih je Jennifer Tilly koja je digla oko milijun dolara.

Stručnjaci već neko vrijeme pokušavaju dokučiti kada će ova igra postići vrhunac popularnosti. Iako se pretpostavlja da je već dostigao vrhunac u SAD-u, pokermanija je ozbiljno zatresla i ostatak svijeta. Zadnjih par godina, poker je postao jako popularan u Europi, najviše zahvaljujući "Pokerstars European Poker Tour" natjecanju, koje okuplja europske poker igrače i prikazuje turnire na televiziji.

Može se slobodno reći da je 2008. godina definitivno protekla u štihu pokera. Hold`em je vrsta pokera u kojoj igrač koristi bilo koju kombinaciju pet karata na stolu, koje su zajedničke svim igračima i vlastite dvije, za razliku od drugih vrsta pokera u kojima svaki igrač dobiva samo vlastite karte. U Texas Hold `emu, kao i u ostalim varijantama pokera, pojedinci se natječu za svotu novca ili chipova uloženu od strane samih igrača, što se naziva pot.

Najvažnije dobro pročitati protivnike

Igra se sastoji od velikog broja ruku (handova),a na kraju svake ruke pot osvaja igrač s najjačim kartama. Ruka može završiti pokazivanjem karata ili odustajanjem svih igrača osim jednog, koji je pobjednik. Cilj ove igre nije osvajanje baš svakog pota već dobrom čitanju protivnika i pametnim ulaganjima, praćenjem ili odustajanjem kako bi se povećali izgledi za pobjedu.

Možda velikim glumačkim imenima baš iskustvo nastupa pomaže u razvoju samopouzdanja i pokeraške vještine. Veliku ljubav zvijezda prema pokeru može se pripisati prividni osjećaj anonimnosti postanka običnog igrača za stolom. Kratak predah od medijske pompe zvijezdama svakako dobro dođe.

Texas Hold'em u Hrvatskoj možete zaigrati online (za virtualne žetone, ne pravi novac) na multiplayer portalu www.igra.hr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara