Video - The Australian Pink Floyd Show: Dobar hommage kultnom britanskom bendu

Tekst: P.R.
Foto: Tin Banić
Video: Tomislav Brdjanović

PRED gotovo rasprodanom dvoranom Lisinski, The Australian Pink Floyd Show je dvoipolsatnom svirkom oduševio Zagrepčane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dobri jesu, ali je original samo jedan

Bilo bi nepristojno reći da su Australci jednako dobri kao i originalni kultni bend, ali je činjenica da dečki izvrsno sviraju i da je publika bar na tren dobila dojam da pred njima stoje slavni Britanci. U dva i pol sata svirali su neke od najvećih hitova Pink Floyda poput "Shine on you crazy diamond", "Wish you were here" i "Comfortably numb", koje je publika ispratila snažnim pljeskom.

I ovoga su puta imali i psihodelični light-show po uzoru na svjetlosne efekte koje je Pink Floyd koristio za svoje svjetske turneje 1987. i 1994. godine. Na platnu iza pozornice prikazivale su se projekcije, filmovi i animacije, a cijela se dvorana pretvorila u psihodelično šarenilo.

Mješavina generacija koju veže ljubav prema odličnoj glazbi Pink Floyda

Zamjerke na koncert se uglavnom nisu mogle čuti. Starija se publika na kratko vratila u dane mladosti, dok se od nekolicine pripadnika mlađih generacija moglo čuti kako im je žao što su na koncert došli "normalni". Tekstove su pjevušili svi, od gospođa koje su sa svojim muževima došle na koncert, preko okorjelih hipija i rockera u Pink Floyd majicama iz neke od velikih turneja, do čupavih klinaca koji su se tek rodili kada je izdan zadnji album Floyda "The Division Bell".

Aussie Tribute Band mini turneju po Hrvatskoj nastavljaju već sutra u Splitu, a završit će ju dan kasnije koncertom u Osijeku. Na organizaciju nemaju zamjerki, osim što su ih smetali fotoaparati i snimatelji koji su, prema riječima njihovog menadžera turneje, ostali predugo u dvorani. Posebne zahtjeve nemaju niti za sutrašnji koncert u Splitu, osim što su tražili da ih u garderobi dočeka mini kuhinja sa sudoperom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara