Video: Thompson i Lana Jurčević na humanitarku privukli ovce i novce

NA SINOĆ održanoj dobrotvornoj večeri kojoj je cilj bio prikupiti što više sredstava kako bi studentima osigurali ugodnije školovanje, poznatih faca nije nedostajalo. Doduše, kad smo stigli nismo zatekli Severinu, ali Marko Perković Thompson već je bio dovoljan povod da se pojavimo, te da mu iz stražnjeg dijela jedne od elegantnih dvorana hotela Westin škicamo u tanjur. Bilo je tu svega, od improvizirane modne revije, novog fuša starog Mirka Fodora i Danijele Trbović, "humanitarnih poljubaca", aukcije raznih predmeta, tombole - svih predispozicija potrebnih jednoj svečanosti s hvale vrijednim ciljem da se iz uštogljenog prebiranja po predjelu pretvori u pravu (sela dostojnu) razuzdanu zabavu.

Međutim, krenimo od početka, i istaknimo izbornika nad izbornicima, uvijek dobro raspoloženog Ćiru Blaževića kao pravog humanitarnog viteza, ali i, izgleda, velikog obožavatelja (mladih) hrvatskih dizajnera. Naime, tijekom kratke (i nespretne) modne revije Ćiro je još jednom pokazao da mu nije teško posegnuti za novčanikom pa je kupio čak tri haljine, a jednu od njih poklonio Miji Begović, koja se ovaj put, uz kolegice glumice, našla u ulozi manekenke. Ćiro je Miji odabrao haljinu Tihomira Krznarića za koju je iskeširao ni manje, ni više, nego deset tisuća kuna, a još dvadesetak za preostale dvije koje su mu vjerojatno već danas dostavljene na kućnu adresu, a koje su izašle iz pera dizajnera poznatog po tome da se odaziva na "sve" humanitarne događaje, Ivice Skoke.

Jasen Mesić pokazao djevojku, Jelušić sigurnost u pobjedu na izborima

U glazbenom dijelu večeri, uz Marka Perkovića Thompsona, pokoji broj otpjevao nam je i njegov kum Mate Bulić, koji je svoju zlatnu ploču velikodušno ponudio na licitaciju, te Lana Jurčević, E.T., Baruni, ali i kreatorica Matija Vuica, koja je sinoć na pozornicu izašla u nekoliko navrata. A kako je događaje čiji neizostavni "light" motiv uključuje kruha i igara, bilo je nemoguće zaobići i naše drage i humanitarno angažirane političare. Nakon desetak minuta čekanja, uz dogradonačelnika Jelavića pozdravio nas je i ministar Dragan Primorac, HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Jasen Mesić upoznao nas je sa svojom djevojkom, a SDP-ovac Jelušić, apsolutno siguran u pobjedu na lokalnim izborima, prisutnima i odsutnima (onima koja je ova večera i bila namjenjena) obećao je da će grad Zagreb sagraditi "bar jednu sobu u domu" za "dobre ljude iz Bosne", ali njegovu procjenu toga koliko studenata u jednu sobu stane, nije nam dao.

A da nije zaboravila svoje studentske dane pokazala je Helena Minić, glumica koja je svoj studij glume završila u Sarajevu, gradu koji i danas često posjeti. "Vrlo dobro znam što znači kad morate plaćati stan jer nemate dom, a k tome još ovisite i o roditeljima, odnosno, o njihovoj platežnoj moći. Podržavam ovu inicijativu, svima treba omogućiti da normalno i ljudski studiraju", zaključila je.

V.V.
Foto: Index
Video: Tomislav Brdjanović

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara