VIDEO Tri sjajna trika kako u minuti rashladiti auto parkiran na suncu

VIDEO Tri sjajna trika kako u minuti rashladiti auto parkiran na suncu

Screenshot: YouTube

DOLASKOM ljetnih temperatura mnogi padaju u nesvjest od same pomisli od sjedanja u automobil koji je nekoliko sati bio parkiran na suncu.

Osjetljivije osobe ili osobe s kroničnim bolestima riskiraju i doslovno, ne samo figurativno padanje u nesvjest zbog ulaska u "pećnicu" od automobila u kojem temperature mogu prijeći i 50 stupnjeva.

Iako dobar dio automobila danas ima klima uređaj, čak je i njemu potrebno nekoliko minuta da temperaturu spusti na barem donekle podnošljivo. No, što učiniti do tada, ako nemate vremena čekati?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Internet, naravno, nudi odgovor i na to pitanje, a trikovi koji mogu pomoći vrlo su jednostavni.

Kako se ne biste opekli na volan kod povratka u auto, kada parkirate volan okrenite tako da dio koji ćete kasnije prvi uhvatiti bude s donje strane, a ne na direktnom suncu. Naravno, još je bolje ako imate sjenilo, a pomoći će i voda. Dovoljno je mokrom krpicom prebrisati vrući volan - voda će odmah ispariti, ali će ipak spustiti temperaturu volana za nekoliko stupnjeva.

Mijenjač pak prekrijte bilo kakvom tkaninom, a automobil rashladite spuštanjem prozora na suvozačevoj strani i naglim otvaranjem i zatvaranjem vozačevih vrata, kao što je pokazano u sljedećem videu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara