VIDEO Zmiji puškom raznio glavu, sat vremena kasnije ponovo ga je napala

VIDEO Zmiji puškom raznio glavu, sat vremena kasnije ponovo ga je napala
Screenshot: Youtube

BILLY FORBUS iz Alabame u svom je vrtu zatekao čegrtušu, upucao je iz sačmarice, otkinuo joj glavu i bacio u stražnji dio svog kamioneta kako bi je kasnije pokazao ocu. 

Kad ju je sat vremena kasnije krenuo maknuti iz kamioneta, bezglavo tijelo zmije pokušalo ga je napasti. 

Snimku na kojoj vidimo kako se zmija, kojoj je preostao samo komadić glave, baca po tovarnom prostoru kamioneta, snimila je Billyjeva žena Kerry. 

"Moj muž je kopao u vrtu kad je naletio na zmiju. Pozvao me da mu donesem sačmaricu i tako joj raznio glavu, a zatim ju je grabljama ubacio u kamionet i odvezao se k bratu. Zmija se za to vrijeme nije micala. Kad smo stigli do bratove kuće, počela je ponovo napadati", ispričala je Kerry za Unilad. 

Stručnjak za zmije Tyler Harris objasnio je da se zmija ponašala obrambeno, te posavjetovao da je se u takvim prilikama pusti na miru. 

"Reptili više reagiraju na spinalne reflekse nego one iz mozga, u njihovoj leđnoj moždini postoje tvari koje kontroliraju pokrete i u nekoj mjeri mogu funkcionirati odvojeno od mozga. Napad se vjerojatno dogodio kao refleks kad je osjetila da joj se netko približava", objasnio je on. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara