"Vidovita" hobotnica koja je predvidjela ishod utakmica njemačke repke mogla bi završiti u salati

Tekst: N.Š.
Screenshot: Youtube


DVOGODIŠNJA hobotnica koja je sa stopostotnom točnošću "pogodila" ishode svih utakmica njemačke reprezentacije, pa i one protiv Engleske, mogla bi završiti u salati. "Vidovita" hobotnica Paul postala je prava nacionalna ikona kad je "najavila" da će Nijemci pobijediti Australiju i Ganu, ali i kad je predvidjela poraz od Srbije, u što nitko nije vjerovao. No kad se njena prognoza o pobjedi nad Engleskom pokazala točnom, u vodenom parku Sea Life uplašili su se da bi je engleski navijači mogli oteti i pojesti. 


"Morat ćemo ga dobro zaštititi. Neki bi ga Englezi možda htjeli nasjeckati. I možda napraviti salatu od njega", šalila se Tanja Munzig, glasnogovornica vodenog parka Sea Life. Ironija je u tome što je Paul po rođenju Englez, no prije dvije godine odveden je u njemački vodeni park gdje i danas živi. Tanja tvrdi da je od Europskog prvenstva 2008. hobotnica predvidjela ishode sa 80-postotonom točnošću, a njena je metoda prognoziranja vrlo jednostavna.

Paulu su prije nekoliko dana bile ponuđene dvije kutije s hranom. Na jednoj je bila njemačka, a na drugoj engleska zastava. "Paul je prilično brzo krenuo prema njemačkoj zastavi. Popeo se unutra i čak stavio poklopac gore dok je u njoj sjedio", rekla je Tanja Munzig. Posljednje Paulovo predviđanje objavljeno je u svim njemačkim medijima, a nacija je bila u transu kada se pokazalo točnim. Sada su se zainteresirali čak i Argentinci koji s Njemačkom igraju sljedeću utakmicu. Nije poznato kakav ishod predviđa "Vidoviti Paul" za 3. srpnja, ali čim izabere "kutijicu", sigurno će njemački mediji brujati o tome.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara