Vidoviti Paul: Hobotnica ima Facebook i blog, a jednom je predvidjela i pobjedu Hrvatske

Tekst: P.R.
Foto: YouTube

HOBOTNICA Paul definitivno je zvijezda ovogodišnjeg Svjetskog nogometnog prvenstva u Južnoj Africi. Životinjica je osvojila navijače Mundijala svojom zavidnom sposobnošću predviđanja ishoda nogometnih susreta, a Paulom se posljednjih dana bave svjetski mediji. Osim što ga hvale, donose i neke zanimljive informacije o slavnoj hobotnici.

Paul je rođen 2008. godine u Weymouthu, u Dorsetu, a ime je dobio prema pjesmi njemačkog autora Boya Lornsea "Der Tintenfisch Paul Oktopus". Daniel Fey, direktor akvarija u kojem Paul stanuje, kaže i kako je on vrlo zgodan primjerak hobotnice te da je i prilično pametan. "Uvijek je na neki poseban način gledao na posjetitelje koji bi se približili njegovom akvariju. Zbog toga smo i krenuli u otkrivanje njegovih talenata", otkriva Daniel.

Paul predvidio pobjedu Hrvatske nad Njemačkom na Euru 2008.

Sada je već svima jasno da Paulu posebno dobro leži nogomet, a metoda kojom bira pobjednike utakmica je jednostavna. Naime, u svaki od dva spremnika na kojima su nacrtane zastave zemalja koje igraju, postavljena je Paulova najdraža hrana, dagnje, a Paul se prilijepi na spremnik sa zastavom one momčadi za koju vjeruje kako će pobijediti.

Malo tko zna da je Paul svoj talent pokazao još za vrijeme Europskog prvenstva 2008. godine kada je predvidio da će Njemačka pobijediti Poljsku i Austriju, ali da će u daljnjem natjecanju izgubiti od Hrvatske. Na Mundijalu je do sada pogodio pet rezultata.

Kao svaka prava zvijezda, Paul ima dva Twitter profila i jedan na Facebooku, svoj blog na kojem kaže kako je on "jedno od superinteligentnih bića u galaksiji koje pomoću svojih osam krakova na najvećoj tipkovnici ikad viđenoj kontrolira prostor i vrijeme". Ipak, ne vole svi Paula. Jedan mu je argentinski kuhar zaprijetio da će ga uloviti, istući i skuhati, a njemački se komičar zapitao može li pametna hobotnica predvidjeti vlastitu smrt u velikoj količini umaka od paprike.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara