Više od stotinu modela u oštrom pismu Victoria's Secretu: "Hoćemo poštovanje"

Više od stotinu modela u oštrom pismu Victoria's Secretu: "Hoćemo poštovanje"
Foto: Gulliver/Getty Images

VIŠE od stotinu manekenki, među kojima su Doutzen Kroes, Iskra Lawrence i Christy Turlington, potpisalo je otvoreno pismo upućeno brendu Victoria's Secret i njegovim sestrinskim brendovima. Modeli tvrde da brend nije dovoljno napravio kako bi ih zaštitio od seksualnog uznemiravanja, a smeta im i neprekinuta suradnja s ljudima optuženima za silovanje.

"Ovo pišemo jer smo zabrinute za dobrobit manekenki i mladih djevojaka koje žele postati modeli Victoria's Secreta. U posljednjih nekoliko tjedana čule smo za brojne optužbe za seksualno uznemiravanje, navodno silovanje te seksualno trgovanje modelima. Iako optužbe nisu usmjerene izravno protiv Victoria's Secreta, jasno je da vaša tvrtka ima ključnu ulogu u popravljanju situacije", stoji u pismu naslovljenom "Vrijeme je za poštovanje".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gemma Ward (@gemma) on

Spominju i imena - financijski savjetnik Jeffrey Epstein optužen je za trgovanje mladim djevojkama, a fotografi Timur Emek, David Bellemere i Greg Kadel za seksualno uznemiravanje. "Uznemirava činjenica da su ovi muškarci iskoristili poslovne veze s Victoria's Secretom da bi namamili i zlostavljali ranjive djevojke", stoji u otvorenom pismu.

Riječ je o novom udarcu za poznati modni brend. Prije nekoliko dana šef marketinga Ed Razek najavio je da napušta Victoria's Secret. Iako službenog razloga nema, jasno je da je morao popustiti pritiscima do kojih je došlo nakon što je prošle godine zaključio da transseksualni modeli nemaju što raditi na njegovoj pisti jer - kvare bajku.

Tradicionalna revija Victoria's Secreta ove se godine neće održati, a dogodine će navodno zablistati s novim konceptom koji, najavljeno je, više neće uključivati televizijski prijenos.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara