Vizija i san najboljeg restorana Novog Zagreba, a i šire

Vizija i san najboljeg restorana Novog Zagreba, a i šire
Foto: Press

RESTORAN Chevo's u Zapruđu nije mjesto koje treba posebno predstavljati stanovnicima Novog Zagreba. Dvojica poduzetne braće nastavili su tradiciju dobrog roštilja u Pruđu, ali s posebnom vizijom i snom.

Tako su mali, intimni prostor sa svega nekoliko stolova u Adamićevoj ulici, s kojim su 2015. godine počeli, prvo proširili (zimi zatvorenom i grijanom) terasom, a zatim i dječjim igralištem. Uobičajenu roštiljsku ponudu izvrsnih ćevapa, pljeskavica, ražnjića, proširili su rolicama, punjenim lungićem i drugim delicijama po vlastitoj recepturi, a potom i steakovima i burgerima. No, nisu na tome stali. Počeli su sami odležavati meso u posebnoj komori za suho zrenje mesa, takozvanom „dry ageru“, te su svojim gostima sada u mogućnosti ponuditi najbolji baby beef s hrvatskih farmi odležan i 40 dana. 

Najnoviji korak u njihovom stalnom stremljenju ka boljoj i bogatijoj ponudi Chevo'sa je tzv. "smoker", uređaj za dimljenje mesa, kojega se ne može nabaviti , pa su ga vješti majstori napravili sami.

Roštilj

No, krenimo redom – roštilj. Ponuda roštilja u Novom Zagrebu još od njegovih radničkih početaka bila je izuzetno važna i bogata, no restoran kao Chevo's nije postojao, a bio je itekako potreban. Chevo's je ponudu digao na sasvim novu razinu. Rezultat profesionalnog pristupa u preradi mesa, te jedinstvenog recepta konzistentan je i bogat okus. Ćevapi se rade isključivo od najboljih junećih komada koje kuhari, kao i druga jela, u Chevo'su pripremaju na roštilju na drveni ugljen, što mesu daje posebnu aromu i sočnost.

Burgeri 

Zatim burgeri. Četiri su burgera u ponudi u Chevo'su, poslužena s krumpirićima – Old school je uobičajeni burger od junećeg mesa, sa zelenom salatom, rajčicom, prženim lukom, kiselim krastavcima, cheddar sirom, chevos umakom; Greener dolazi u zelenom pecivu, a sadrži grilana pileća prsa, zelenu salatu, rajčicu, prženi luk, cheddar i feta sir i specijalni umak; crveni Porco Rosso omiljeni je crveni hamburger za sve koji vole slikati hranu i postavljati je na Instagram i druge društvene mreže – sadrži „pulled pork“, meso svinjske lopatice, coleslaw salata, prženi luk i BBQ umak; najveći je Black Beast od junećeg mesa, s jajetom na oko, karameliziranom pancetom, zelenom salatom, prženim lukom, cheddar sirom i Chevos umakom.

Steakovi

Znate li što je suho zrenje mesa? Chevo's je jedan od rijetkih zagrebačkih restorana koji u ponudi ima vlastito odležano meso, zahvaljujući posebnoj rashladnoj komori, tzv. „dry ageru“ koji ima strogo kontroliranu mikroklimu. Meso se drži na niskoj temperaturi uz stalnu cirkulaciju zraka. U komori se nalazi himalajska sol koja na sebe veže višak vlage, dok se UV svjetlo i karbonski filter brinu za to dana mesu nema bakterija. Tijekom odležavanja meso gubi vlagu, tako da izgubi čak i do 30% svoje mase, te stvara tanku koricu na površini što pospješuje da u unutrašnjosti enzimi razbiju vezivno tkivo, okusi se koncentriraju i postaju intenzivniji i meso postaje puno sočnije, mekše i ukusnije za konzumiranje. U unutrašnjosti se zadržava sve ono najbolje od mesa. Steak u Chevo'su stoga je pravi doživljaj za nepce. 

Smoker

Zadnja u nizu novina kojima svoje goste iznenađuje Chevo's je smoker – uređaj posebno napravljen za dimljenje mesa. Rebrica koja dođu na vaš stol sa smokera tope se u ustima, mada meso ne otpada s kostiju, umak je posebno iznenađenje, a osoblje Chevo'sa na originalan način se pobrinulo i da bez problema očistite ruke nakon uživanja u ovoj deliciji. Uskoro će se ponuda sa smokera proširiti, najavljuju iz Chevo'sa.

I naravno, na koncu, ne smijemo zaboraviti piće. Uz veliku ponudu sokova i piva, vinska je karta ono što Chevo's također izdvaja od konkurencije. Od Frankovićeve Malvazije, Galićevog Chardonnaya i Saint Hills Male Nevine Malvazije do Kozlovićevog Terana, Stininog Plavca Malog, Roxanichevog Super Istriana i Korlatovog Syraha. A tu je naravno i Kunčićev Muškat žuti za uživanje u desertu. Dobar tek!

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?