Vjerojatno cijeli život točite pivo na krivi način, evo u čemu griješite

Vjerojatno cijeli život točite pivo na krivi način, evo u čemu griješite
Screenshot: Twitter

VEĆINA ljudi pivo toči tako da nagnu čašu, a zatim toče polako ispravljajući čašu kako se ona puni da bi izbjegli nastajanje pjene, no čini se da je to pogrešna metoda. 

U pivu se nalazi ugljikov dioksid koji se pri točenju otpušta u pjenu, a ako pjene nema, on ostaje u pivu i kad ga popijete, uzrokuje napuhnutost, objašnjeno je u videu koji je objavio Tech Insider. 

Ako želite izbjeći napuhnutost, pivo biste trebali točiti u lagano nakrivljenu čašu, no trebali biste ga točiti brzo i brzo izravnati čašu. Na taj ćete način dobiti nešto pjene koja će sačuvati okus i aromu piva, ali ćete se riješiti ugljikovog dioksida i nećete imati problema s napuhnutošću ako nakon čaše piva poželite nešto i pojesti. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara