Vjerojatno cijeli život točite pivo na krivi način, evo u čemu griješite
VEĆINA ljudi pivo toči tako da nagnu čašu, a zatim toče polako ispravljajući čašu kako se ona puni da bi izbjegli nastajanje pjene, no čini se da je to pogrešna metoda.
U pivu se nalazi ugljikov dioksid koji se pri točenju otpušta u pjenu, a ako pjene nema, on ostaje u pivu i kad ga popijete, uzrokuje napuhnutost, objašnjeno je u videu koji je objavio Tech Insider.
Ako želite izbjeći napuhnutost, pivo biste trebali točiti u lagano nakrivljenu čašu, no trebali biste ga točiti brzo i brzo izravnati čašu. Na taj ćete način dobiti nešto pjene koja će sačuvati okus i aromu piva, ali ćete se riješiti ugljikovog dioksida i nećete imati problema s napuhnutošću ako nakon čaše piva poželite nešto i pojesti.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
Učitavanje komentara
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati