Vještice, oklopljeni medvjedi i demoni: Serija koja bi mogla zamijeniti GOT

Vještice, oklopljeni medvjedi i demoni: Serija koja bi mogla zamijeniti GOT
Screenshot: Youtube

NAKON osam godina nevjerojatne popularnosti "Igre prijestolja", fanovima neće biti lako pronaći nešto što bi zamijenilo ovu kultnu seriju, no HBO se u suradnji s BBC-jem prihvatio tog zadatka i na tržište odlučio izbaciti novu fantasy seriju koja bi se mogla pokazati kao dostojna zamjena. 

Radi se o seriji pod nazivom "His Dark Materials" ("Njegove tamne tvari") u kojoj nas čeka potpuno drugačiji svijet. Ovdje nema zmajeva, vitezova i vojske mrtvih, ali zato možemo očekivati medvjede u oklopima koji govore, vještice, strašne kradljivce djece i misteriozni prah iz svemira o kojem gotovo nitko ne zna ništa, ali on utječe na apsolutno sve. 

Serija je nastala prema istoimenoj trilogiji britanskog pisca Philipa Pullmana, a pratimo dvoje djece koji odrastaju u različitim paralelnim svemirima. U centru priče se nalazi Lyra Belaqua koja odrasta u svijetu vrlo sličnom našem, osim što se u njemu ljudske duše manifestiraju kao životinje koje mogu mijenjati oblik poznate kao daemoni, a glavni junaci s njima mogu komunicirati.  

Nakon što djeca počnu misteriozno nestajati, a ljudi počnu živjeti u strahu od tajanstvenih otmičara, Lyra kreće u potragu za svojim prijateljem. Njen će je put dovesti u brojne opasnosti, a morat će se sukobiti s moćnim neprijateljem. 

Prva sezona bazirat će se na prvoj knjizi iz trilogije, pod nazivom "Polarno svjetlo", a neki se možda sjećaju da je prema njoj 2007. bio snimljen i film naziva "Zlatni kompas". 

HBO je objavio prvi trailer za seriju, a točan datum početka emitiranja zasad nije poznat. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara