Vlakovođa na pola puta zaustavio vlak i otišao: "Gotova je moja smjena"

Vlakovođa na pola puta zaustavio vlak i otišao: "Gotova je moja smjena"

Screenshot: YouTube

PUTNICI koji su se u utorak nalazili u vlaku operatera španjolskih željeznica Renfe za Madrid iz Santandera u glavni su grad Španjolske stigli s ogromnim zakašnjenjem. Vlakovođa je zaustavio vlak na pola puta, tvrdeći da dalje neće voziti jer mu je završilo radno vrijeme.

Naime, vlak je krenuo u sedam sati, a dva sata i 15 minuta kasnije ušao je na stanicu u selu Osorno. Vlakovođa je očekivao da će ga tamo dočekati zamjena, no kad nije našao nikog tko bi vozio umjesto njega, odlučio je ostati u selu, piše Guardian.

U vlaku je bilo 109 putnika, a osoblje u vlaku najprije im je reklo da moraju čekati zbog tehničkih problema. Neki su odmah sjeli na taksi, dok su drugi ostali čekati. Njih su kasnije do Madrida prevezli autobusi koje je angažirao Renfe. Željeznički prijevoznik putnicima je nadoknadio troškove karata i prijevoza, a vlakovođu brani sindikat koji je s prijevoznikom u sporu zbog premalog broja zaposlenika. Prema tvrdnjama sindikata, vlakovođa je upozorio centralu nekoliko puta da mu istječe radno vrijeme, no kako njegov zahtjev o smjeni nije uvažen postupio je u skladu sa zakonom i prekinuo vožnju. Prema španjolskom zakonu, vlakovođe ne smiju raditi dulje od šest sati. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara