Voditeljica se našalila na račun princa Georgea, gledatelji bijesni: "Srami se"

Voditeljica se našalila na račun princa Georgea, gledatelji bijesni: "Srami se"
Screenshot: YouTube

NAKON što se u eteru našalila na račun britanskog princa Georgea i satova baleta koje će pohađati u školi, američka voditeljica Lara Spencer naišla je na kritike i prozivke zbog kojih se na kraju morala i ispričati. 

Najavljujući prilog o novom kurikulumu malog britanskog princa voditeljica je u emisiji "Good Morning America" rekla: "Budući engleski kralj ostavit će plastelin kako bi učio religijske znanosti, kompjutorsko programiranje i balet, među ostalim stvarima."

Nakon što se publika počela smijati, voditeljica je dodala: "Princ William kaže da George obožava balet. Imam vijest za tebe, prinče Williame, vidjet ćemo koliko će to trajati." Društvene mreže su se užarile od komentara, a najglasniji su bili plesači, baletani i koreografi, koje je šala voditeljice itekako razljutila.

"Kako sramotan, zastarjeli i štetan stav koji ste prikazali gledateljima. Znanstveno je dokazano da ples poboljšava psihičko i mentalno zdravlje. Bilo kojeg muškarca koji pokušava plesati iz zabave ili da bi postao profesionalac treba samo ohrabrivati", napisala je na društvenim mrežama koreografkinja Arlene Phillips.

"Vidite li ovo slatko lice budućeg britanskog kralja? Ovog preslatkog dječaka posramila je odrasla žena jer pohađa balet! Lara, trebali biste se sramiti, kao i George Stephanopoulos koji se smijao s tobom", napisao je koreograf Brian Friedman, misleći pritom na Larinog suvoditelja kojeg je nasmijao njezin komentar o baletu.

Voditeljica se na kraju ispričala na Instagramu te napisala: "Moje najdublje isprike zbog mog nepromišljenog komentara prošlog četvrtka. Od baleta, koji sam pohađala kao dijete, do bilo čega što želite istražiti u životu, čvrsto vjerujem da svi trebamo slijediti svoje strasti", napisala je.

Vijest koju je voditeljica tako nespretno najavila zapravo govori o školskom programu princa Georgea, koji će sljedeće godine krenuti školu St Thomas, čija godišnja članarina košta 22 tisuće dolara. Tamo će između ostalog jednom tjedno imati 35-minutni tečaj baleta, a male polaznike pratit će i glazbenik na klaviru.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara