Vojku V i Massimu po šest nominacija za Porin

Vojku V i Massimu po šest nominacija za Porin
Screenshot: YouTube

OBJAVLJENE su nominacije za 26. izdanje Glazbene nagrade Porin. Glasačko tijelo u prvom krugu glasanja svoje favorite je biralo među ukupno 2007 ovogodišnjih prijava raspoređenih u 36 kategorija. Najviše prijava i ove godine pristiglo je za kategoriju Pjesma godine u kojoj su prijavljene čak 272 skladbe, a velik je interes i za kategoriju Album godine u kojoj su prijavljena 104 albuma. Organizatori ističu povećanje od 10% u broju nakladnika u odnosu na prethodnu godinu, posebice onih nezavisnih.

Prema glasovima struke najviše nominacija, po njih šest, osvojili su Massimo i Vojko V sa svojim suradnicima. 

Massimo konkurira u kategoriji Pjesma godine za singl "Nama se nikud ne žuri" izveden u suradnji s grupom Vatra, za Najbolji album pop glazbe, za Najbolju vokalnu suradnju s grupom Vatra, a producent Nikša Bratoš nominiran je u kategoriji Najbolja produkcija za pjesmu "Lice varalice" te još jednom u konkurenciji Najbolje snimke s Domagojom Perišićem. Album "Sada" također je nominiran u kategoriji Najboljeg likovnog oblikovanja, a autori su Walter Sirotić, Dinko Tolić i Massimo.

Vojko V nominiran je u kategorijama Album godine, Pjesma godine, Najbolji album klupske glazbe, Najbolja muška vokalna izvedba, Najbolji videobroj koji potpisuje Rino Barbir te u kategoriji Najbolje likovno oblikovanje autora Mate Žaje.

Za album godine nominirani su Mile Kekin albumom "Kuća bez krova", Goran Bare i Majke albumom "Nuspojave", Detour albumom "TourDetour", Vojko V albumom "Vojko" i Parni Valjak albumom "Vrijeme".

U kategoriji Pjesma godine nominirane su pjesme: "Ako te pitaju” autorskog dvojca Tončija i Vjekoslave Huljić u izvedbi Petra Graše, "Bez tebe“ autora Nenada Borgudana u izvedbi grupe Detour, "Nama se nikud ne žuri“ autora Ivana Dečaka u izvedbi grupe Vatra s Massimom, "Rekao si” autora Ante Pecotića koju izvodi Nina Badrić te pjesma "Ne može“ autora i izvođača Vojka V.

U kategoriji za Najbolju žensku vokalnu izvedbu nominirane su Josipa Lisac, Nina Badrić i  Antonela Doko. Za najbolju mušku vokalnu izvedbu ove godine nominirani su Petar Grašo, Vojko V i Marko Tolja.

U kategoriji Najbolji album zabavne glazbe nominacije su osvojili album "Glas juga" Gorana Karana, "Samo s tobom sam upoznao ljubav" Marka Škugora te "Valkira“ Indire Forze.

Josipa Lisac, Goran Bare i Majke te Detour također se ističu velikim brojem nominacija.

Josipa Lisac albumom “From Croatia Records Studio – Tu u mojoj duši stanuješ…” u suradnji s Goranom Martincem nominirana je u još tri kategorije: Najbolji album pop glazbe, Najbolja produkcija i Najbolja snimka. Suradnja s Hladnim pivom rezultirala je nominacijom u kategoriji Najbolja vokalna suradnja.

Goran Bare i Majke nominaciju imaju i u kategoriji Najbolji album rock glazbe te također u kategoriji Najbolja izvedba grupe s vokalom, gdje su im konkurencija Detour i Parni Valjak. Album "Nuspojave" nominiran je u kategoriji Najbolje likovno oblikovanje koje autorski potpisuje Daniel Ille.

Grupa Detour, osim nominacija za album i pjesmu godine, za glasove struke natjecat će se i u kategorijama Najbolji album pop glazbe te Najbolja izvedba grupe s vokalom.

Tko će osvojiti Porinovu statuu, odlučit će glasačko tijelo u drugom krugu glasanja kada će svojim glasovima izabrati najbolje od najboljih, a dobitnici u svakoj od 36 kategorija bit će poznati na finalnoj dodjeli Porina koja će se održati 29. ožujka u Centru Zamet u Rijeci.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara