Vruće ljeto u Donington Parku

I OVOG ljeta će u organizaciji Anything Goes Promotions tvrtke biti održan Extreme Machines Show. Najbolja najava su rezultati kvalifikacija za britanske predstavnike, prva tri su uspjela do 96 km/h doći za manje od 3.5 sekunde.

2003 Extreme Machines Show će se održati na trkalištu u Donington Parku.

Posjetitelji će tijekom dva dana održavanja (23-24. kolovoz) uživati u atraktivnim natjecanjima i pratećim programima.

Središnji događaj je natjecanje u ubrzanju, gdje ćemo imati prilike vidjeti unikatne bolide, koji su koncepcijom bliži dragsterima nego proizvodima klasičnog tuninga.

15. ožujka održane su kvalifikacije u kojima je prvih devetnaest mjesta vodi na veliko finale.

Iako su većinom bili zastupljeni japanski bolidi, te u Velikoj Britaniji omiljene marke (Ford, Rover, Mini) pobjedu je odnio njemački predstavnik. Naime, Keith Murray je u svom 620 KS snažnom Audiju Quattro ubrzao do 96 km/h (60 m/h) stigao za svega 3.07 sekundi. Drugo mjesto postigao je Chevrolet Corvette sa 3.27 sekundi.

Trećeplasiranom Golfu, usprkos ugrađenim dvama motorima, sa 3.3 sekunde nije mogao dalje od trećeg mjesta.

Novi Mini u izvedbi sa dva motora uspio je ući u odabrano društvo, što je izazvalo prave ovacije publike. Uz glavno natjecanje, organizatori su se pobrinuli za mnoštvo pratećih atrakcija.

Tako će biti priređen "okršaj" tunerskih kuća, kaskaderski performansi, mnoštvo štandova, promocija Playstation 2 konzole, nagradna igra i još nekoliko atrakcija.

Poseban interes zasigurno će izazvati Penthouse odjel, te pokušaj za ulazak u Guinnesovu knjigu rekorda u zasad nepoznatim kategorijama.

Da je riječ o super zabavnoj manifestaciji potvrđuju i dosadašnji uspjesi motociklista u borbi za ulazak u Guinnesovu knjigu rekorda.

Dave Coates je uspio na Yamahinom motociklu postići 244 km/h vozeći okrenut leđima. Dave Rogers je Suzuki Hayabusu uspio podići na stražnji kotač i puni kilometar vozio brzinom od 220 km/h.

Više informacija možete naći na službenoj Internet stranici na adresi www.extrememachinesshow.com.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara